GeriSeyahat Dünyanın en ilginç pazarı Tayland'da
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en ilginç pazarı Tayland'da

Dünyanın en ilginç pazarı Tayland'da

Genellikle Güneydoğu Asya ülkelerinde görülen yüzen pazarlar turistlerin oldukça ilgisini çekmekte. Nehir ve kanalların üzerine kurulmuş bu çarşıyı mutlaka görmelisiniz.

Yüzen pazarlar, genellikle Güneydoğu Asya ülkelerinde bulunuyor. Kurulan pazarlarda sebze, meyve ve hediyelik eşyaların satıldığı çok sayıda market bulunuyor. Damnoen Saduak, Bangkok'a 104 kilometre mesafede bulunan ülkenin en büyük ve en ünlü yüzen pazarı. Eğer Bangkok'a giderseniz mutlaka uğramanız gereken yerlerden. Tekne turu sırasında pazarın içinde istediğiniz gibi dolaşabilir, alışveriş yapabilirsiniz.

Dünyanın en ilginç pazarı Taylandda

Tayland'ta tekne turu sırasında uğrayabileceğiniz yüzen pazarlar öğlene kadar açık. Genelde hafta sonları kalabalık olan bu pazarlarda yoğun bir trafik oluyor.

Dünyanın en ilginç pazarı Taylandda

Tekne turu sırasında acıkırsanız yemeklerin satıldığı teknelere yaklaşıp oraya özgü yemekler alabilirsiniz. Aldığınız yemekleri kendi teknenizde yerken aynı zamanda pazarı dolaşabilirsiniz.

Dünyanın en ilginç pazarı Taylandda

Tayland'ta çıkan bir emre göre tarımda kimyasal gübre kullanmak yasak. Bu yüzden Tayland'taki tüm sebze ve meyveler organik. Tayland genetiğiyle oynanmamış meyve ve sebzelerin yetiştirildiği nadir ülkelerden biri.

False