GeriSeyahat Bu yazın kaçırılmayacak etkinlikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu yazın kaçırılmayacak etkinlikleri

Bu yazın kaçırılmayacak etkinlikleri

Havalar iyice ısındı. Deniz, kum ve güneş güzel ama yine de eğlencenin yanında kültür ve sanat dolu etkinlikler istiyor bünye... Bu yaz farklı ama bir o kadar da yaratıcı festivaller ve sergiler arıyorsanız bu liste tam da size göre... Üstelik fiyatlarda keseye uygun.

Açıkhavada sinema şöleni
Geçen sene, ‘Başka Sinema’ ile muhteşem bir sinema şöleni sunan ‘UNIQ Açık Hava Sahnesi’ bu sene de ‘Başka Sinema ve BKM’ konseptiyle unutulmayacak sinema günlerine devam ediyor. Maslak’ta yemyeşil doğanın içinde sadece yerli filmleri değil, dünya sineması ve festival filmleri de izleyebileceksiniz. En güzeli de, minderler üzerinde ev ortamındaymış gibi en sevdiğinizle en sevilenleri izlemek... Festival 23 Haziran’da başladı. 31 Temmuz’a kadar devam edecek. Fiyatı: 23 TL. (www.uniqistanbul.com)

Eller havaya
Chill Out Festivali 10’uncu yıla özel bu sefer Bodrum’da... Peki bu festivalde sizi neler bekliyor? Caz’dan soul ve funk’a, electronica ve house’dan indie’ye kadar bu festivalde her türden müzik var.
Xuma Yalıkavak’taki festival 23-24 Temmuz’da gerçekleşecek. Acid Pauli, Bedouin, Chancha via Circuito, Eduardo Castillo gibi sanatçılar festivalde sahne alacak bazı isimler. Ayrıca festival alanındaki plajda denizin ve doğanın tadını çıkarırken, DJ’lerin performanslarıyla kendinizden geçeceksiniz. Fiyatı: 190 TL. (www.chilloutfest.com)

Bu yazın kaçırılmayacak etkinlikleri

200 yıl öncesine dijital yolculuk
Beşiktaş’taki Deniz Müzesi bu sene çok ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 19’uncu yüzyıl ressam seyyahlarından Melling, Schranz, Allom, Bartlett, Lewis ve ressam Ayvazovski’nin İstanbul’u “dijital seyahatnameler” olarak dev perdelerde canlanıyor. Özetle 200 yıl öncesine dijital bir yolculuk... Sergi tarihi yoğun ilgi üzerine uzatıldı. Yani hâlâ görmek için vaktiniz varken kaçırmayın. Pitoresk İstanbul Dijital Sergi’si pazartesi hariç her gün 10.00-17.00 arası ziyarete açık. Fiyatı: 29 TL. (www.pitoreskistanbul.com)

Rengârenk eğlence
Rengârenk bir eğlenceye ne dersiniz? Dünyanın en renkli partisi ‘Life in Color’, yepyeni turu Kingdom ile bu yıl Türkiye’yi rengârenk boyamak için yola çıktı. Önce İzmir’de eğlence tavan yaptı şimdi sıra İstanbul’da... 6 Ağustos’ta Life Park’ta gerçekleşek festivalde Romero, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Adventure Club, Boliere ve Dannic gibi isimler performanslarını sergileyecek. Fiyatı: 125 TL. (www.lifepark.com.tr)

Bu yazın kaçırılmayacak etkinlikleri

Caz geceleri
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, her yıl düzenlenen İstanbul Caz Festivali geceleri için geri sayım başladı. 20’nin üzerinde mekân, 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı ve 50 konser... 11-25 Temmuz arası bu yaz da caz müziğinin efsaneleriyle kulaklarınızın pası silinecek. Ayrıca bu sene ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alıyor. ‘Çocukça Bir Gün’ başlıklı programda tüm gün boyunca konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek. Kısacası bu yıl festival daha renkli... Fiyatı: 168 TL. (www.caz.iksv.org)

Sadece ışık ve renk
S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Alman modernizminin öncülerinden Heinz Mack’ın 60 senelik uzun ve üretken kariyerini, 100’den fazla eserle galerilerinde ağırlamaya devam ediyor. 18 Şubat’ta açılan sergi yıl sonuna kadar ziyarete açık kalacak. ‘MACK. Sadece Işık ve Renk’ adlı sergi, Mack’ın ZERO akımının belkemiğini oluşturan erken dönem eserlerinden yola çıkarak uzun ve üretken kariyeri boyunca ortaya çıkardığı resim, heykel ve kinetik sanat eserlerinden zengin bir seçki sunuyor. Sergi pazartesi hariç her gün ziyarete açık. Fiyatı: 20 TL. (www.sakipsabancimuzesi.org)

Bu yazın kaçırılmayacak etkinlikleri

Bu yazın kaçırılmayacak etkinlikleri

Bodrum’da Klasik Müzik rüzgarı
Klasik Müzik’in tutkunuysanız Bodrum’a rotayı çevirmenin vakti gelmiş demektir. D-Marin Klasik Müzik Festivali, 20-27 Ağustos’ta bu sene Bodrum’un geneline yayılacak. Bodrum Kalesi, Ortakent, Mindos Kapı, Adasofra, Gümüşlük Eklisia Kilisesi gibi kült Bodrum mekânlarında Fazıl Say’dan İdil Biret’e kadar birçok duayeni dinleme fırsatı yakalayacaksınız. Bu sene festivalde sadece klasik müzik değil, aynı zamanda çocuk ve yemek atölyeleri, açık hava film gösterimleri ve büyüklere masal dinletileri de yer alacak. Fiyatı: 225 TL. (www.dmarinfestival.com)

Bu yazın kaçırılmayacak etkinlikleri

False