Boşlukları dolduran adam "Mey-Re-Lesh"

Fenerbahçe transfer sezonunun son gününde Chelsea’nin Portekizli yıldızı Raul Meireles’i kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Yıllardır Avrupa arenasında alınan her mağlubiyet sonrası yapılan transferlere alışan Sarı Lacivertliler bu durumu yadırgamayacaktı ama Meireles, Fenerbahçe orta sahası için ilk kez alınmış en doğru isimlerinden biri oldu.

İki yıl önce Premier Lige ayak basan ve Mascherano’nun yerini doldurmak için ve Anfield Road’un yolunu tutan Portekizli ilk sezonunda başarılı futboluyla göz doldurdu. Ancak Kenny Dalglish’in gelişiyle birlikte Meireles için yolun sonu görünmüştü.

Başarılı menajer, takımda İngiliz hegomanyasını ön plana çıkarıp, Portekizli’yi yedek kulübesine mahkum etti. Bu duruma daha fazla tahammül edemeyen Meireles, transfer döneminin bitmesine saatler kala kulüpten ayrılma isteğini açıklayarak Chelsea’nin yolunu tuttu.

Bu kez hedef bir başka önemli isim Essien’in boşluğunu doldurmaktı. Stamford Bridge’ye de kısa sürede adapte olan başarılı futbolcu takımın değişilmez isimleri arasına girdi. Vatandaşı Villas-Boas’ın yönettiği Chelsea, Meireles için bir garanti gibi gözükse de işler burada da beklediği gibi gitmedi. Önce Villas-Boas kovuldu, ardından göreve gelen Roberto Di Matteo sezonun geri kalan kısmında oyuncudan faydalanmayı tercih etti.Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından başlayan yeni oluşumda yer edinemeyeceğini anlayan Meireles için bir kez daha veda vaktiydi.

Haberin Devamı

Mascherano ve Essien gibi önemli futbol yıldızlarının yerini başarıyla doldurduktan sonra transfer döneminin son günü Fenerbahçe’ye imza attı. Yine önemli bir orta saha oyuncusu olan Emre Belözoğlu’nun yerini doldurmak için!

Büyük bir istikrar abidesi olan Meireles, Saraçoğlu Stadında çıktığı ilk maçta kendi kalesine attığı golle seyircilere “merhaba” dedi. Ancak Fenerbahçe’nin futboluna ve futbolcularına da oldukça olumlu katkı yaptı.

Fenerbahçe’ye geldiği günden beri eleştirilen Mehmet Topal yeniden Valencia günlerine döndü. Takımın orta sahadaki dizilişinden, pas dağılımına kadar tüm trafiğin daha kreatif bir yapıya dönüşebileceğinin sinyallerini verdi.

Vücudundaki boşlukları dövmelerle kapatan Meireles, Fenerbahçe’nin orta sahasını da futboluyla doldurabileceğini göstererek, Sarı Lacivertliler’e derin bir “oh” çektirdi.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları