Zorlu zirve Oramar

Güncelleme Tarihi:

Zorlu zirve Oramar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 00:06

YER Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca’da terör örgütü PKK’ya karşı mücadele verilen en kritik bölgelerden biri olan Oramar Üs Bölgesi...

Haberin Devamı

Irak sınırına yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunuyor. 6 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan’ın da arasında bulunduğu 16 askerin şehit olduğu günden bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı bir bölge. Çok sayıda teröristin barındığı Oramar bölgesi, Hakkâri ve Bolu Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından temizlendi. Oramar Üs Bölgesi’nde Mehmetçik elleri tetikte gece gündüz nöbet tutuyor, teröristlerin sızma girişimlerini engelliyor.

ZORLU NÖBET DEĞİŞİMİ
Oramar Üs Bölgesi’nde İkiyaka Dağları’na bakan ve ‘Şehit Uzman Çavuş Birol Mutlu’ adı verilen tepede, askerlerin nöbet değişimi ise bir hayli zorlu. Sarp kayalıklardan oluşan tepede nöbet değişimi bu kayalıklara monte edilen 157 basamak merdivenle yapılıyor. Aynı tepeye gıda malzemesi ve mühimmat ise kurulan teleferikle gönderiliyor. Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanı Osman Dedeli, “Taburumuz oldukça büyük bir tabur. 8 üs bölgesi bulunuyor. Sorumluluk bölgemize tamamen hâkimiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!