Yüzlerce çift 14 Şubat’ta  ‘evet’ diyecek

Güncelleme Tarihi:

Yüzlerce çift 14 Şubat’ta  ‘evet’ diyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 16:33

Ankara’da 14 Şubat sevgililer gününde dünya evine girmek isteyen yüzlerce çift nikah masasına oturmaya hazırlanıyor. Yoğun bir mesai yapacak olan belediyelerin evlendirme müdürlükleri “Başvuran herkesi evlendireceğiz, geri çevirmek yok” diyor.

Haberin Devamı

Başkent’te 14 Şubat Sevgililer Günü’nü daha özel bir gün olarak hatırlamak isteyen çiftler, nikah dairelerinden aylar öncesinden randevu aldı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri 14 Şubat’ta yoğun bir nikah mesaisi yapacak. Başkent’te bu özel günde yüzlerce çift en anlamlı ‘evet’ ile dünya evine girecek. Bu özel günde yoğun bir talep aldıklarını belirten Ankara’daki belediyelerin evlendirme müdürlüğü yetkilileri, tüm başvuruların kabul edildiğini, evlenecek çift sayısının son güne kadar artmasını öngördüklerini kaydetti.

14 ÇİFTE TOPLU NİKAH

Sevgililer Günü’nde 43 çiftin nikah için randevu aldığı Keçiören Belediyesi, 14 Şubat Çarşamba günü ayrıca 14 çift için de toplu nikah töreni düzenleyecek. Yenimahalle’de de onlarca çift 14 Şubat’taki nikahla mutluluklarını taçlandıracak. Normalde ortalama 10 başvurunun yapıldığı Yenimahalle’de belediyeye bu sayıdan 6 kat daha fazla başvuruda bulunuldu. Şu ana kadar 60 çiftten nikah randevusu aldıkları bilgisini veren Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, “Normalin 6 katı. Önümüzdeki 7-8 gün içerisinde bu sayının 90’a çıkacağını ön görüyoruz. Başvurular dolmadı, başvuru almaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GERİ ÇEVİRMEK YOK

Mamak Belediyesi ise 14 Şubat için 50 çifte randevu verdi. Yetkililer, “70’i bulacağını ön görüyoruz. Başvuran herkesi evlendireceğiz, geri çevirmek yok” diye konuştu. Ankara’nın en büyük ilçesi olan Çankaya’da ise 22 çift 14 Şubat için randevu aldı. Belediye yetkilileri bu sayının daha da artacağını ifade etti. Altındağ Belediyesi de şu ana kadar 26 başvuru aldı. Altındağ Belediyesi yetkilileri “Bu anlamlı günde yeni evlenecek çift sayısının 50’yi bulacağını düşünüyoruz” dedi. Gölbaşı’nda ise bu yıl başvuru sayısı az oldu. Gölbaşı Belediyesi yetkilileri 5 çiftin başvuruda bulunduğunu söyledi. Etimesgut Belediyesi’ne de 20 çift nikah başvurusu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!