Yıldırım başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 01:04

AK Parti’nin günlerdir merak edilen genel başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Yıldırım, dün ‘yıldırım’ hızında bir program yaşadı. Saat 11.00’de AK Parti MKYK toplantısına katıldı, 13.00’te adaylığı açıklandı. 13.30’daki teşekkür konuşmasının ardından saat 14.35’te Ankara’dan ayrıldı. Saat 15.43’te Diyarbakır’a indi. Buradan da Dürümlü’deki terör saldırısında 16 kişinin öldüğü Tanışıklı köyüne gitti. Saat 16.10’da taziye çadırı ve mezarlığı ziyaret etti.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın genel başkan adaylığına ilişkin kararın alındığı dünkü MKYK toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlık etti. 50 dakika süren toplantıda, temayül yoklamalarında üzerinde yüzde 80 mutabakat oluştuğu belirtilen Yıldırım’ın genel başkan adaylığına ilişkin açıklama yapıldı. Ardından da Yıldırım’ın adaylığına ilişkin MKYK karar metnine üyelerin imzaları alındı. Tek bir itirazın bile olmadığı toplantıda bütün üyeler metni imzaladı.

TEMEL FIKRASIYLA BAŞLADI
Yıldırım’ın adaylığının açıklandığı toplantının daha önce 14.00 olarak duyurulan saati ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gençlerle buluşma programıyla çakışması dolayısıyla son anda 1 saat öne çekildi. Daha önce Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın yapacağı duyurulan açıklamayı da Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı. Bu son dakika değişikliğinde Erdoğan etkisine dikkat çekilirken, bunun Çelik’in Parti Sözcüsü olarak açıklamayı yapmak istediği de konuşuluyor.
Yıldırım adaylığının açıklandığı salona Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mustafa Ataş, Mehdi Eker ve Genel Sekreter Abdülhamit Gül’le birlikte geldi. Salona alkışlar arasında giren Yıldırım’a gösterilen büyük ilgi de dikkat çekti.

UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ
Yıldırım konuşmasına ise “şimdi aklıma bir şey geldi” diyerek anlattığı, “Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş, kürsüye çıkmış, bakmış ki konuşması yok, benimki gibi... Sonra dönmüş topluluğa demiş ki, ‘buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir de ben, şimdi artık sadece Allah biliyor’. Aynen benim gibi” fıkrasıyla başladı. Yıldırım, Davutoğlu’na da hizmetleri nedeniyle teşekkür ettiği konuşmasında şu mesajları verdi:
“Şunu herkes bilmelidir AK Parti bir dava partisidir. Milletin geleceğini inşa etme partisidir, geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. Kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” Yıldırım, konuşmasının ardından parti genel merkezinde kutlamaları kabul etti. Davutoğlu’nun da Yıldırım’ı telefonla arayarak kutladığı bildirildi.  

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ
Binali Yıldırım adaylığı açıklandıktan sonra, Dürümlü mezrasında 12 Mayıs’ta PKK’lı teröristlerce bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 16 köylünün yakınlarına taziyeye gitti. Başbakanlık uçağı DAP ile dün öğleden sonra Diyarbakır’a giden Yıldırım’a Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Vedat Demiröz ile bazı milletvekilleri eşlik etti. Yıldırım ve beraberindekiler, helikopterle Dürümlü Mezrası’nda hayatını kaybedenler için Tanışık köyüne geçtiler. Yıldırım, Türk bayrakları asılan taziye çadırını ziyaret ederek, patlamada hayatını kaybeden 16 kişinin yakınlarıyla görüştü, başsağlığı diledi. Yıldırım şunları söyledi: “Vatandaşlarımız bir kamyon dolusu patlayıcı ile hunharca şehit edildi. Çok daha vahşi büyük bir felaket için sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan, hayatlarını bu yolda feda eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Ankara’da da söyledim, burada da söylüyorum: Milletimiz emin olsun ki terör belası Türkiye’nin gündeminden mutlaka çıkacak. Bunun için gereken ne lazımsa harfiyen, eksiksiz yerine getireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!