'Yılda 200 bin mülteci alınsın'

Güncelleme Tarihi:

Yılda 200 bin mülteci alınsın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 11:27

Federal hükümetin küçük ortağı CSU'nun Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer, Almanya'nın yılda en fazla 200 bin mülteciyi kabul etmesi gerektiğini söyledi. Seehofer, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili ise bildik sözlerini tekrarlayarak, “İmtiyazlı ortaklığa evet. Ama tam üyeliğe hayır” dedi.

Haberin Devamı

Almanya'da yeni yılın en sıcak gündemi yine mülteciler. Ülkeye gelen mülteci sayısını fazla bulan ve mülteci kabulünün sınırlandırılmasını savunan Federal hümüketin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Horst Seehofer "Yılda en fazla 200 bin mülteci alınmalı" dedi.

AB ÜLKELERİ BENCİL

Bild am Sonntag Gazetesine konuşan Seehofer, “Almanya yılda 100 ile 200 bin arasında mülteciyi alabilir. Bu rakam mantıklı ve bu sayede uyum da başarılı olur. Bu sayıdan fazlasını çok buluyorum” dedi.

Mülteci sayısına sınırlama getirilmesinin savaştan kaçan insanlara sınırları kapatmak anlamına geleceği ve bunun da Hıristiyan değerlerle uyuşmayacağının hatırlatılması üzerine Seehofer, “Almanya tek başına dünyadaki mülteci sorunun çözmek zorunda kalırsa bunun Hıristiyanlıkla ilgisi olmaz. Hıristiyanlık tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin iç savaştan kaçan mültecileri kabul etmesiyle olur. AB ülkeleri bencilce davranıyor. Arap ülkelerinin ve ABD'nin de mülteci alımında sorumluluğu var” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN TAM ÜYELİĞİNE KARŞI

Seehofer, önlemler alınmaması durumunda önceki yıla göre daha fazla mültecinin Almanya'ya gelmesinden endişe ettiğini belirten Seehofer, “2016'da ana hedef göçmen sayısını sınırlamak olmalı. Şu anda bu hedeften çok uzağız“ dedi.

Seehofer, Türkiye'nin AB üyeliğine yine kesin dille karşı çıktı. Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğinin mültecilerle bağlantılı hale getirilmesini de eleştiren Seehofer, “CSU Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasına daha önce olduğu gibi yine karşı. İmtiyazlı ortaklığa 'evet', ama tam üyeliğe 'hayır' ” dedi.

BİR MİLYONU AŞKIN MÜLTECİ

Öte yandan Almanya'ya 2015 yılında 400 bin mülteci gelmesi bekleniyordu. Resmi rakamlara göre ülkeye giriş yapan mülteci sayısı bir milyonu aştı. Federal Göçmenler ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) rakamlarına göre Almanya'da bir milyon 87 bin 478 mülteci geçen yıl kayıt edildi. Ancak Almanya'ya gelip de kalıt altına alınmayan mülteciler de var. Uzmanlar Almanya'ya gelen ve kayıt edilmeyen sığınmacı sayısının en az 250 bin olduğunu tahmin ediyor. Kayıt altına alınmayan mültecilerin Almanya'da yaşayıp yaşamadığı da bilinmiyor.

Yılda 200 bin mülteci alınsın


ASKERLER ARTIK ÇEKİLECEK

Eylül ayından beri mülteci akınına uğrayan Almanya'da sığınmacılara yardım etmesi için Federal orduya bağlı birlikler de görevlendirilmişti. Günde ortalama 7 bin asker, mültecilere yönelik yapılan çalışmalara destek veriyor. Askerler özellikle mültecilerin kayıt işlemleri, beslenme ve barınma işlerinde görev üstleniyor. Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, askerlerin mülteciler ile ilgili görevlerinin bitirileceğini duyurdu. Bakan, yazdan itibaren askerlerin görevinin sona ereceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!