GeriSeyahat Yeşim Salkım’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yeşim Salkım’ın tatil sırları

Yeşim Salkım’ın tatil sırları

Şarkıcı Yeşim Salkım için seyahat etmek; öğrenmek ve özgürlük anlamına geliyor.

Farklı ülkelerin tarihini, yemek kültürünü, doğasını hep çok merak ettiğini anlatıyor. Türkiye’nin hemen her yerini gördü. Avrupa, Amerika, Asya’da birçok ülke gezdi. Bu yaz ailece ABD’de Orlando ve Fransa’da Paris gezisi planlıyor. Hayaliyse Ağrı Dağı’na çıkmak, Peru ve Avustralya’yı ziyaret etmek. İşte Salkım’ın favori mekânları…

OTELLER

Gran Melia, Roma

Tiber Nehri kıyısındaki bir tepe üzerinde bulunan bu 5 yıldızlı otel, şık tasarımıyla dikkat çekiyor. San Pietro Bazilikası’na, Piazza Navona ve Campo de’ Fiori meydanlarına yakın. SPA’sı ve havuzundan faydalanabilirsiniz.Yemekleri özellikle şarapları iddialı.
(www.melia.com)

Yeşim Salkım’ın tatil sırları
Jumeirah Grand Hotel, Londra

Knightsbridge’de yer alıyor. 5 yıldızlı otelde spa, yüzme havuzu ve spor salonu bulabilirsiniz. Hyde Park, Harrods ve Sloane Street’teki özel tasarım mağazalarına yakın. Buckingham Sarayı, otelin bulunduğu Carlton Tower’a yakın. Victoria & Albert Müzesi ve Knightsbridge Metro İstasyonu ise yürüme mesafesinde. Gecelik oda fiyatı 1456 TL’den başlıyor. (www.jumeirah.com)

Hotel Plaza Athenee, Paris

“1911’den beri hizmet veren bu tarihi, 5 yıldızlı lüks otel, Montaigne Caddesi’nde. Eyfel Kulesi ve Champs-Élysées Caddesi’ne yürüme mesafesinde. SPA’sı ve farklı mutfakların lezzetlerini sunan restoranlarını beğeniyorum. Michelin yıldızlı şef Alain Ducasse’nin yemeklerini tadabilirsiniz. Bu arada birçok dünya starı da konaklamak için bu oteli tercih ediyor.” Restorasyon nedeniyle mayısa kadar kapalı olan otelde, standart odada gecelik konaklama 2500 TL’den başlıyor. (www.dorchestercollection.com).

BAR

Le Bar du, Hotel Plaza Athenee, Paris

Hotel Plaza Athenee’nin içinde. Ortamı çok keyifli. Ayrıca içkileri şahane. Tecrübe etmenizi tavsiye ederim.

RESTORANLAR

La tour d’argent, Paris

1700 yılından kalma tarihi binası çok etkileyici. Yemekleri harika. Dünyanın en lezzetli ördeğini orada pişiriyorlar.
(www.latourdargent.com)

Osteria Boccadora, Venedik

Zaten çok romantik bir şehir. Fakat bu restoranda kendimi başka bir diyarda hissediyorum. Yemekleri iyi, servis kalitesi yüksek. Kesinlikle gidilmesini önerdiğim bir mekân.
(www.boccadorovenezia.it)

Happily Ever After, Bebek

Zaten çok romantik bir şehir. Fakat bu restoranda kendimi başka bir diyarda hissediyorum. Yemekleri iyi, servis kalitesi yüksek. Kesinlikle gidilmesini önerdiğim bir mekân. (www.boccadorovenezia.it)

False