Meclis, köy yollarını masaya yatırdı

Güncelleme Tarihi:

Meclis, köy yollarını masaya yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 09:58

Meclis, köy yollarını masaya yatırdı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi-Altyapı ve Sanat Yapıları Komisyonu tarafından hazırlanan raporun okunmasıyla birlikte üm dikkatler köy yollarına çevrildi. Yolların istenilen kalitede yapılmadığı, yeterince denetlenmediği belirtildi.
Komisyon tarafından, Recepli-Esenli köyleri arasındaki 7 köy grup yollarının ikinci kat asfalt çalışmaları ile ilgili yapılan denetlemeler sonucunda hazırlanan rapor İl Genel Meclisi Üyesi ve Komisyon Başkanı Osman Biçer tarafından okundu. Raporda, Bozlar ve Buzacıoğlu köyleri arasına Hızlı Tren projesi kapsamında yapılan bir kilometrelik yolun, ikinci kat asfalt kaplamaya hazır olduğu, ikinci kat asfalt yapımından sonra yollara yol şeritlerinin çizilip, eksik trafik levhalarının konulması istendi. Biçer, "Çağlayan köyü çıkış rampasındaki Gözbaba köyü yoluna 50 metre mıcır serilerek, yola çıkacak çamurların engellenmesi gerekmektedir. Çağlayan köyünden Koyunculu köyü girişine kadar tek şeritli yolun yapılmaktadır. Araçlar Koyunculu köyünde konuşlandırılıp, ikinci kısım yol çalışmaları devam etmektedir. Koyunculu köyüne ana yoldan giriş kısmına 20-30 metre köy içerisine doğru mıcır serilmesi gerekmektedir. İkinci kat asfalt kaplama birinci kat asfalta ve yolun genişliğine göre dar yapılmış, birinci kat yapımına oranla 20-30 santim kenarlardan boş bırakıldığı, bazı yerlerde de 50 santim boşluğun bulunduğu tespit edilmiştir" diyerek, görülen eksiklikleri sıraladı.
TARTIŞMA ALEVLENDİ
MHP'li Meclis Üyesi Ümit Şahbaz, gösterilen slaytta bir fotoğrafın dikkat çekici olduğunu belirterek, "Dikkat ederseniz yolun 3 farklı rengi bulunmaktadır. Aslında bunun nedenlerini biz biliyoruz ve kendi aramızda konuşmamıza karşın, mecliste konuşmamaya, üzerinde durmamaya özen gösteriyoruz. Ben bunların burada da konuşulup, tutanaklara geçmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.
AK Partili Meclis Üyesi Mesut Kılıç, köy yollarında gecikmeli yapılan asfalt çalışmasının ömrünün kısa ve yolun sağlıklı olmadığına dikkat çekere, yatırım programının süratle hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. CHP'li meclis üyesi Ramazan Aslan da, geçen yıl köy yollarının yapımını üstlenen firmanın ciddi sıkıntılara neden olduğunu, bu yıl da aynı firmanın işe devam edip, etmediğini, yapılan işlerin yeterince denetlenip, denetlenmediğini sordu. Yol çalışmalarının bu yıl farklı bir firmaya verildiği belirtildi. Meclis Başkanı Halil Şahbaz, köy yollarının yapımıyla ilgili kararları kendilerinin verdiğini, attıkları imzaların takipçisi olmaları gerektiğini hatırlatarak, "Arkadaşlar burada karar aldığımız konuların takibini sadece denetmenlere bırakmamamız gerekir, bizlerde gidip yapılan çalışmaları yerinde görüp, varsa eksiklikler giderilmesi noktasında meclisi harekete geçirmeliyiz" diye konuştu.
Yozgat'ta köy yollarının yüzde 95'inin asfalt gözükmesine karşın, gerçekte böyle olmadığı da meclisteki tartışmalarda dile getirildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!