Tekirdağ'da, 'İklim Değişikliği Çalıştayı'

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda, İklim Değişikliği Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 18:39

Tekirdağ'da, 'İklim Değişikliği Çalıştayı'

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)-TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, 'Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon İçin Kapasite Arttırımı' başlıklı çalıştay düzenledi. 

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu 'Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi Hibe Programı' dahilinde düzenlenen çalıştay Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Ramada Otel'de gerçekleşti. Çalıştaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, TESKİ Genel Müdür Vekili  Dr. İbrahim İçöz, Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı Cemal Polat, Trakya bölgesindeki tarım ve ziraat alanındaki meslek odaları temsilcileri, Namık Kemal Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Biyolojik yaşının 4,5 milyar olduğu hesaplanan bu yaşlı dünya doğal etkenler nedeniyle değişikliklere uğradı. Fakat insanoğlunun yerleşik hayata geçmesi sonucunda toprakla tanışmasıyla birlikte bu değişikliklerinden nedenlerinden biri de insan oldu. Sanayi Devrimi ile birlikte insanoğlunun dünyaya yaşattığı olumsuz etki gözle görülür hale geldi. 21. YY'da insanlar iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıya kaldı.  Tüm ülkelerin coğrafi konumlarından dolayı farklı beklentilerinin olması, iklim değişikliğinin hemen gözle görünür hale gelmemesi bu tehlikeye yetirince ilgi gösterilmesini engelledi. Kişisel, devlet ya da şirketler düzeyinde yapılması gereken; bir yığın iş var.  İklim değişikliği dünyayı tehdit ediyorken tüm dünya ülkelerinin bir araya gelmemesinin tek sebebi siyasetteki ayrılıklardır. Çözüm iklim değişikliği konusunda mümkün olduğu oranda siyaseti ortaklaştırmaktır. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu projeye talip olduk" dedi.

Trakya Bölgesindeki iklim değişikliği konusunun tüm yönleriyle tartışıldığı çalıştay, yapılan açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fatih Konukçu tarafından yapılan proje tanıtımı, Doç. Dr. Asude Hanedar'ın 'Proje çıktıları: Türkiye ve TR21 Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği Sonuçları'; Fatih Bakanoğlulları'nın ise 'TR21 Trakya Bölgesinde İklim Değişimi ve Tarım' konulu araştırmalar ile ilgili konuşmalarının ardından değerlendirme bölümü ile son buldu. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!