‘Siyah Beyazdan Renge’ Semineri

Güncelleme Tarihi:

‘Siyah Beyazdan Renge’ Semineri
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 16:48

OMÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SİYAH BEYAZDAN RENGE ADLI SEMİNER

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ‘Siyah Beyazdan Renge’ adlı seminer düzenlendi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan ve Opr. Dr Murat Mallı, konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca seminerde OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşayan Aziz Aydın hazır bulundu.
“BİZ ESKİDEN”
Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan, ‘Siyah Beyazdan Renge’ adlı seminer hakkında yaptığı konuşmada; “Derslerde öğrencilerimizle konuşurken ‘biz eskiden’ diye cümleler kurmaya başladık. Bizim yaş grubumuzdaki öğretmenlerimizde sık sık bu cümleleri kullanıyorlardır. Arkadaşlarımızın bu konu oldukça ilgisini çekti. ‘Hocam biz eskiden ne idik, kurcalayalım, öğrenelim bizde merak ediyoruz’ diye bize gelmeye başladılar. Bu ‘biz eskiden’ konusunda asıl vurgulanan durum şu: Bizim kuşağımız belki de siyah-beyazın son temsilcileri. Çünkü biz bir geçiş sürecini yaşadık. Dijital hayata geçtik, siyah-beyaz televizyonlardan renkli televizyonlara geçtik. Cep telefonuyla tanıştık. Bilgisayarla tanıştık. Eskiden sosyalleşme ne idi, sosyal olma ne idi? doğru cümle mi bilemiyorum ama siz neleri kaçırdınız. Nelerden mahrum kaldınız. Neleri kaybettiniz. Neleri göremediniz. Özetle bunları vurgulamaya çalıştık. Öğrencilerimiz(Esranur Torunoğlu, Şeydanur Akbaba, Halil Koç) bu konuda çok çalıştılar, gidip büyüklerle tanıştılar, konuştular. Öğrencilerimiz bu konuya çok emek sarf ettiler” dedi.
Opr. Dr Murat Mallı geçmişten günümüze Samsun ve Samsunlu kişilerin fotoğraf sunumunu yaptı ve anılarını paylaştı. Daha sonra öğrenciler Esranur Torunoğlu, Şeydanur Akbaba, Halil Koç’un Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşayan Aziz Aydın’la yaptıkları Samsun’a ve eskiye dair söyleşileri video gösterisiyle sunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!