OSMANİYE HABERLERİ MERKEZ HABERLERİ

Osmaniye'de, KVKK Farkındalık toplantısı

DHA
08.11.2018 - 11:17Son Güncelleme :
DHA

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) bilgilendirme ve farkındalık toplantısı düzenlendi.
Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Amfisinde ki toplantıya; Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Mustafa Aslan, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, kamu kurumu ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, OKÜ Akademik personeli ve öğrenciler katıldı.
'DEĞERLİ OLAN İNSANIN VERİLERİ DE DEĞERLİDİR'
Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, yaptıkları toplantıların 14'üncüsünü Osmaniye’de gerçekleştirdiklerini ifade ederek, KVKK'nın kurum yapısı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Faruk Bilir, "Kişisel verilerin korunması iki yönü olan bir kavram; bir yönüyle özgürlük yönü diğer yönü ise güvenlik yönü. Aslında özgürlük yönü kişinin bizatihi kendisinin korunmasıdır, kişilik haklarının korunmasıdır. Çünkü insan değerlidir, değerinin temelinde insan onuru vardır. Değerli olan insanın verileri de değerlidir. İkinci yönü güvenlik yönü, burada da verinin güvenliğinin sağlanması söz konusudur. Dolayısıyla biz kişisel verilerin korunması dediğimiz zaman insanın korunması ve verilerinin güvenliğinin sağlanmasını anlıyoruz" dedi.
Daha sonra konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, "Bilindiği üzere kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasal düzenleme ve bu konudaki kurumsallaşma 2016 yılına dayanmaktadır. Dolayısıyla söz konusu mevzuat düzenlemeleri ve bu konudaki kurumsallaşma toplumumuzda henüz yeterince bilinmemektedir. Bu nedenle bugün burada gerçekleştireceğimiz toplantı ile bu konularda farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyesi Şaban Baba’nın oturum başkanı olduğu panel; Başkanlık Müşaviri Seçil Koyuncu ve Daire Başkanı Mustafa Erbilli’nin sunumları ile devam etti. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun genel yapısı, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin işlenme şartları, veri sorumlularının yükümlülükleri, ilgili kişilerin hakları ve mevzuattaki diğer düzenlemeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Toplantı sonunda Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir’e kurumların logolarının yer aldığı çini tabak ve çiçek takdim edildi. Panele katılan konuşmacılara çiçek takdim edilmesi ile panel son buldu.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Merkez haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Merkez haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Osmaniye'de, KVKK Farkındalık toplantısı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

OSMANİYE NAMAZ VAKİTLERİ

02 Aralık 2018, Pazar
  • İmsak
    05:58
  • Guneş
    07:23
  • Öğle
    12:30
  • İkindi
    15:04
  • Akşam
    17:25
  • Yatsı
    18:45
Sayfa Başı