Muş’ta Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 15:58

'Bana AB'yi Anlat' yarışmasında dereceye giren öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan tarafından ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamında düzenlenen “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, hikaye ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Türkiye genelinde 7, 8 ve 9’uncu sınıflar arasından düzenlenen yarışmada il bazında dereceye giren öğrencileri makamında kabul ederek başarılarından ötürü tebrik eden Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, onları ödüllendirdi. Öğrencilerin gösterdiği başarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, bu tür yarışmaların öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu tür yarışmalar çocuklarımızın içindeki düşüncelerini, duygularını ve potansiyellerini açığa çıkaran yararlı etkinliklerdir” dedi.
Bu tür yarışmalarla öğrencilerin becerilerini sergileme imkanı bulduğunu ifade eden Arslan, “Bu yarışmalar aynı zamanda çocuklarımızın kendine güvenlerini de sağlıyor. Özellikle başarı elde eden bir öğrencimizin gelecekte daha çok başarı sağlamak için azmini ve gayretini arttırmasına vesile oluyor. Bu tür yarışmalara öğrencilerimizin daha çok katılmalarını istiyorum. Zaten öğretmenlerimiz de bu konuda öğrencilerimizi sürekli teşvik etmektedirler” şeklinde konuştu.
Yarışmaya resim kategorisinde katılan Merkez Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Eylem Erbey birinci, Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulu öğrencisi Burhan Aslan ikinci ve Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Betül Saysal üçüncü olurken, birinciye bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye ise satranç takımı ve saat hediye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!