Mersin İdmanyurdu'nun borcu 160 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdunun borcu 160 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 13:31

MERSİN İdmanyurdu Başkan Ali Tekin, Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Kulübün borcu 160 milyon" dedi.

Haberin Devamı

Tekin, kulübün transfere engel borçları olduğundan 900 gündür ilgili yasa gereği transfer yapamadığını hatırlatıp şöyle konuştu "Göreve geleli henüz 2.5 ay oldu. Kulübün yıllardır birikmiş borçları olduğu gibi binlerce davaları ve binlerce sorunları bulunuyor. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bu sorunları profesyonelce çözme adına uğraş veriyoruz. Bu kadar çok borç ve sorunlarla uğraşırken önceliğimiz transfere engel 19-20 milyon TL borcu ödeyerek transfer yasağının bir an önce kalkmasını sağlayarak yeniden takımımıza gereken oyuncu transferlerini yapmaktır. Bundan taraftarlarımız emin olsunlar. Bilindiği üzere bu transfere engel borçlar FİFA tarafından verilmektedir ve birde zamanı vardır. Bugün itibariyle borcumuzun tamamını ödemiş olsak bile yarın sabah futbolcu transfer edemiyoruz. Futbol Federasyonunun belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde ligin başında ve ikinci yarının başındaki zaman dilimleri içerisinde transfer yapılabilmektedir. Elbette bizlerinde en büyük isteğimiz transfer yapıp kulübümüzü hak etmiş olduğu yerlere bir an önce ulaştırmaktır."

Haberin Devamı

Kulübün davalar dahil yaklaşık 160 milyon borcu olduğunu öne süren Başkan Tekin, bu kadar sorunla uğraşırken bu günlerde önemli iki soruşturma ve inceleme geçirdiklerini de belirterek şöyle devam etti:
“Birincisi geçmişte yanıltıcı belge kullanma (naylon fatura) nedeniyle defter incelemesi, ikincisi ise SGK pirim bildirimlerinin yasaya uygun halde yapılmamasından dolayı incelemedir. Tüm bu incelemelerin sonucunda kulübümüz büyük bir mali yük altına daha girmez inşallah. Yönetim olarak bu güne kadar ödenmemiş olan vergi, SGK, Belediye tesis kullanım bedeli gibi toplam 28 milyon TL’yi ilk taksitlerini yatırıp yapılandırıp taksitlendirdik. Elektronik icraları kaldırdık. Şimdi ise bu kadar büyük borç ve sorunların içinde en öncelikli işimiz geçmişte ödenmemiş transfere engel borcumuz olan hocalarımız, futbolcularımız ve onların menajerleri, masörlerimiz, yardımcı hocalarımız, transfer edilip de bir gün bile Mersin'e ayak basmadan sözleşmesi fes edilen oyunculardır. Sözleşme yapılıp iki gün sonra kovulan hocaların cezaları, küstürülen hocalara ait ve alt yapı da paraları ödenmeyen teknik hocalar, profesyonel yapılan amatör oyuncuların oynatılmayıp yine alt yapıya geri gönderilmelerinden doğan hakları sonucu oyuncuların açtıkları davaları kazanmaları nedeniyle transfere engel borç oluşması vs tüm alacaklılarımızın avukatlarıyla tek, tek görüşüp borçları ödemeye çalışıyoruz. Pazarlıklarımız dört bir koldan devam etmekte bu süreç de kolay olmamaktadır."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!