Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2. Ramazan Etkinlikleri Başladı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2. Ramazan Etkinlikleri Başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 15:48

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ 2. RAMAZAN ETKİNLİKLERİ, ÖZGECAN ASLAN MEYDANI'NDA SAMİ ÖZER KONSERİ VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE BAŞLADI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Ramazan Etkinlikleri başladı. Özgecan Aslan Meydanı’nda gerçekleşen ilk gün etkinliklerinde Mersinliler, kurulan Feshane evlerinde, iftardan sahura kadar süren farklı etkinliklerle Ramazan coşkusu yaşadı.
Büyükşehir Belediyesi’nin, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle ulusal yas ilan edilmesi üzerine açılışını ertelediği. 2. Ramazan Etkinlikleri’nin açılışı, Türk tasavvuf müziğinin önde gelen isimlerinden Sami Özer konseriyle yapıldı. Özgecan Aslan Meydanı’nda gerçekleştirildi. Konser öncesinde Hacivat-Karagöz, orta oyunu ve meddah gösterileri sergilenirken, meydanı dolduran Mersinliler, kurulan Feshane evlerinde, iftardan sahura kadar süren farklı etkinliklerle Ramazan’ın coşkusunu yaşadı.
İftarını merkez Yenişehir ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda vatandaşlarla birlikte yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, buradaki programının ardından da Ramazan Etkinlikleri’nin ilk gününe katıldı. Kocamaz, meydanda kurulan Feshane evlerini gezerek, stantlardaki esnafın Ramazan ayını kutladı. Konserde bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, bu yıl ikincisi düzenlenen Ramazan Etkinlikleri’nin Mersin’de bugüne kadar yapılmamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl başlattıkları bu etkinliklerin daha da artarak devam edeceğini ifade eden Kocamaz, “Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen bütün belediye çalışanlarımıza, burada hizmet veren çok değerli esnafımıza, organizasyon firmasına ve bu etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan çok değerli sanatçılarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sami Özer yıllardır çok beğenerek dinlediğimiz, izlediğimiz, tasavvuf musikimizin çok değerli bir icracısıdır. Değerli sanatçılarımız sayesinde burada sizlerle beraber güzel bir Ramazan geçiriyoruz. Bu vesile ile hepinizin mübarek Ramazan ayını kutluyor, Ramazan ayının Mersinimizde, ülkemizde, dünyamızda sevgi, barış ve kardeşlik duygularının gelişmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazanın bolluğunun, bereketinin, feyzinin tüm insanlığın üzerine olmasını temenni ediyorum” dedi.
Özgecan Aslan Meydanı’nda düzenlenen 2. Ramazan Etkinlikleri, Ramazan ayı boyunca farklı etkinlikler ve konserlerle devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!