Midyat Kaymakamı Bingöl, kütüphane açılışı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Midyat Kaymakamı Bingöl, kütüphane açılışı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 12:30

- Midyat Kaymakamı Bingöl, Midyat Aziz Önen Anadolu Lisesi kütüphanesinin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Aziz Önen Anadolu Lisesi kütüphanesinin açılışını yaptı.

Midyat Kaymakamı Bingöl, açılışta yaptığı konuşmada, huzurun, barışın ve medeniyetin merkezi Midyat’ta gençlerin, kütüphanelerde vakitlerini geçirmesinin takdir edilebilecek bir çalışma olduğunu söyledi.

Bingöl, Bölgede yaşanan terör olaylarından ve PKK zulmünden dolayı Midyat'a yoğun bir göç olduğunu dile getiren Kaymakam Bingöl, bu göçe en önemli ev sahipliğini de okulların yaptığını belirtti.

Kaymakam Bingöl, "Okullarımızda, hem kendi öğrencilerimize, hem de çevre ilçelerden gelen misafir öğrencilerimize bu tür hizmetlerin sunulması bizim için çok önemlidir. Bu anlamda hayırlı bir hizmet olmuş. Tabi Midyat’ın da çevresinde yaşanan onca olaya rağmen bu tür faaliyetlerle anılıyor olması da Midyat’ın da ne kadar kıymetli, manevi değeri yüksek, barış ve huzur şehri olduğu anlaşılıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Midyat Kaymakamı Bingöl, kütüphanenin hazırlanmasında, okul müdür ve öğretmenlerinin olağanüstü bir emek verdiğini belirterek, emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Aziz Önen Anadolu Lisesi’nin Müdürü Murat Kaya ise, öğretmenlerin çabaları ve çeşitli yayın evlerinin desteğiyle okulda kurulan, içinde 2 bin kitabın yer aldığı kütüphanenin 35 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Midyat Aziz Önen Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen kütüphane açılışına Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Midyat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Aslan, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!