Tamer Akkal "Çiftçiye gereken desteği vereceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Tamer Akkal Çiftçiye gereken desteği vereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2021 18:53

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Saruhanlı’da yaşanan dondan etkilenen üzüm bağlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

AK Partili Akkal, 25-26-27 Mart tarihlerindeki kar yağışı ve sonrasında yaşanan don felaketinin ardından yetkili kurumların hasar tespite başladığını ve ilk belirlemelere göre yüzde 10 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda bağlarda hasar olduğunun tespitinin yapıldığını söyledi.

MAĞDURİYETİ GİDERECEĞİZ

Akkal, “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl da aşırı sıcaklardan dolayı üzüm bağlarımızda hasarlar meydana gelmişti. Bakanlığımız ve Valiliğimiz aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan acil durum ödeneği talebimiz olmuştu. Cumhurbaşkanımız da bu talebimize olumlu cevap vermiş, doğal afetler için 5,5 milyonluk destek çiftçilerimize ödenmişti. Bu don felaketi sonrası da hemen gerekli yerlerle iletişime geçerek çiftçinin mağduriyetini gidermek için çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ

TARSİM kapsamında olan bağlarda zaten sorun olmadığını belirten Akkal, bu kapsamda olmayan üreticilerinde yalnız bırakılmayacağının altını çizdi. Tamer Akkal, “Tespitler sonrası ödemeleri yapılacak. Biz her yerde çiftçimize sigorta yaptırması noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz. Yine tekrarlamak gerekirse TARSİM sigortasını ihmal etmeyelim. Her türlü afetten, zarardan korunmak biraz da çiftçimizin elinde” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!