Şimdi sıra Çin'de

Güncelleme Tarihi:

Şimdi sıra Çinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 20:18

Yunanistan ile düzenlediği iş forumlarıyla iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde pay sahibi olan İzmir Ticaret Odası, şimdi rotayı Çin’e çevirdi. Oda, Çin’de de benzer forumlar düzenlemek için harekete geçti.

Haberin Devamı

ÇİN İzmir Konsolosluğu’nun davetiyle bu ülkeye giden İzmir heyeti, Pekin ve Lanzhou’nun ardından Siçuan eyaletinin başkenti Chengdu’da çeşitli incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası’ndan oluşan heyet, ‘Çin’deki En Mutlu Şehir’ unvanına sahip olan Chengdu’da ‘Yeni İpek Yolu Projesi’ne İzmir’i de dahil etmek için temaslarda bulundu. Chengdu Belediye Başkan Vekili Liu Xiaoliu’yu ziyaretinde konuşan İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, tarihi İpek Yolu’nun başlangıç noktasının Chengdu olduğunu hatırlattı. Güleç, şöyle devam etti:

Şimdi sıra Çinde

 

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’DA BAŞARDIK

“İzmir tarih boyunca limanlarıyla ticaretin önemli merkezlerinden biri oldu. Chengdu da İzmir’e benzer özellikleriyle dikkat çekiyor. Orası İpek Yolu’nun başladığı yer, İzmir ise Batı’ya açılan kapısı. Şimdi bu güçleri birleştirme zamanı. Geçmişte Yunanistan ile yaptığımız ve başta ekonomi olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde pay sahibi olan forumları buralarda yapmak gibi düşüncemiz var. İki kent arasında ‘Bir Kuşak Bir Yol’ odağında forum düzenleyebiliriz. Karşılıklı yatırımlarla bunu farklı bir boyuta taşıyabiliriz.”

Şimdi sıra Çinde

 

TREN HAREKETE GEÇTİ

Chengdu’nun Çin’in en kalabalık 4’üncü şehri olduğunu aktaran Xiaoliu de, kentin ‘Bir Kuşak Bir Yol’ projesinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “Avrupa ve Asya açısından bir aktarma merkezi konumundayız. Bir Kuşak Bir Yol kapsamında demir yoluyla bugün Avrupa odağında Polonya’ya seferler başladı. 11 gidiş, 8 de geliş seferi var. Türkiye’de bizim için önemli konumda. İzmir de bu alanda gelecek vadeden bir kent. Bu nedenle bu ziyaret bir başlangıcın fitilini ateşleyecek ve yeni işbirliklerine imza atacağız” dedi.

 

Haberin Devamı

YATIRIMDA ÖNEMLİ ÜS HATIRLATMASI

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise İzmir’in 2006’da Çinli girişimciler tarafından ‘Yatırımda Bulunacak En İyi Yabancı Kent’lerden biri olarak seçildiğini hatırlattı. “Bu, yine kentimizin potansiyellerinin Çinli yatırımcılar tarafından fark edilip, takdir edildiğinin en somut göstergesi” diyen Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, şöyle devam etti: “Bugün Çin Halk Cumhuriyeti, İzmir’in sadece ticaret ve yatırım alanında değil kültür, spor, sanat ve halklar arası sosyal diyalogların pekişmesine vesile olan kardeş kent ilişkileri bakımından da önemli partneri haline geldi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!