Sevgi ve moral iyileştirdi

Güncelleme Tarihi:

Sevgi ve moral iyileştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2021 14:11

Gaziantep’te yaşayan sağlık çalışanı Fatma Kılınç, ülseratif kolit tedavisini İzmir’de gördü. Kendisi gibi sağlık çalışanı eşi Mehmet Akif Kılınç, tedavi sürecinde her hafta İzmir’e gelerek, eşini bir an bir bile yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

GAZİANTEP Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde laborant olarak çalışan Fatma Kılınç, 5 yıl önce başlayan kanamalarını hemoroid olabileceğinden dolayı çok önemsemediğini söyledi. Şikayetlerinin artması üzerine doktora giden Fatma Kılınç, uzun süren tedavi sürecini şöyle anlattı: “Hastalığın teşhisi konduktan sonra 5 yıl kadar Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gördüm. Bu sürecin 2.5 yılını tek başıma, diğer 2.5 yılını eşimle geçirdim. Aynı hastanede çalışmamıza rağmen birbirimizi hiç görmedik. Ortak arkadaşlarımız olmasına rağmen karşılaşmadık. Ama kader bizi hasta yatağımda tanıştırdı. Bir gün hastaneden gizlice çıkıp eşim beni çorbacıya götürdü ve orada evlenme teklifi etti. Tedavinin bir bölümünde İzmir’e gelmiştik ve buradaki doktorumuzda ameliyat kararı vermişti. Ameliyat kararının ardından doktor ve merkez araştırmaya başladık. Daha Sonra Özel Tınaztepe Galen Hastanesi’nden Prof. Dr. Gökhan Akbulut ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cem Çekiç hocamıza ulaştık. Burada iki operasyon geçirdim. Şimdi eskiye göre daha iyiyim. Daha da iyi olacağım. Beni bu süreçte yalnız bırakmayan eşime, aileme, Prof. Dr. Gökhan Akbulut hocama ve tüm hastane personeline teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

HER HAFTA İZMİR’E GELDİ

Mehmet Akif Kılınç ise “Eşimi hasta yatağında tanıdım ve bu hastalık sürecini bilerek evlendim. Evlenirken dediğimiz gibi ben iyi günde de kötü günde de eşimin yanında oldum. Eşimin tedavisi burada yaklaşık 4 ay sürdü. Ben her hafta cuma günü İzmir’e geldim, pazar günü giderek pazartesi işe başladım. Sonucu güzel oldu. Eşim iyi bu bana yeter” diye konuştu. Süreç hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Gökhan Akbulut, ise şöyle konuştu: “Fatma Kılınç ve eşi de sağlık personeli. Gaziantep’te tedavisi devam ederken ameliyat kararının ardından bize geldiler. Ülseratif kolit adı verilen bir bağırsak hastalığı teşhisi konuluyor. Kanama ile başlayan bu hastalık belli bir sürenin üstünde sürerse kanser riski olan hastalık. Kalın bağırsağın tamamı çıkarılıyor. Bu tür ameliyatlar iyi bir yoğun bakım ünitesi, gastroenteroloji, genel cerrahi ve bu konularda tecrübeli bir ekip gerektiriyor. Kronik bir hastalık olduğu için takip edilmesi gerekiyor. Hastamız 3 ay içinde 2 ameliyat oldu ve bunlar büyük ameliyattı. Bunları atlattılar. Birbirlerine olan sevgileri bizi çok etkiledi. Hiç bağlantıyı koparmadılar. Birbirlerine olan sevgi ile bu iyileşme sürecini de birlikte bitirdiler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!