Meme büyütme, küçültme ve dikleştirme ameliyatları

Güncelleme Tarihi:

Meme büyütme, küçültme ve dikleştirme ameliyatları
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 17:25

MEME estetiğinin, memenin boyutlarına ve pozisyonuna göre genel olarak üçe ayrıldığını belirten Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cem Aslan, bunları ‘meme büyütme’, ‘meme küçültme’ ve ‘meme dikleştirme’ ameliyatları olarak sıraladı.

Haberin Devamı


MEME BÜYÜTME AMELİYATI
Meme büyütme ameliyatının, küçük olan meme boyutundan psikososyal olarak etkilenen, 18 yaşını doldurmuş kadın hastalarda yapılan estetik ameliyatlar olduğunu ifade eden Doç. Dr. Cem Aslan, “Meme büyütme ameliyatında, silikon protezler kullanılmaktadır. Silikonlar, etkili ve kalıcı meme büyütme yöntemlerinden biridir. Buna ek olarak meme büyütme için bazen tek başına bazen kombine olarak yağ enjeksiyonu kullanılabilir. Tercih edilen meme görüntüsüne göre, yuvarlak veya su damlası şekillerindeki meme silikonları, büyük ya da küçük boylarda seçilerek yerleştirilir. Meme büyütme ameliyatında kol altından, meme başı çevresinde veya meme altından ameliyat kesileri açılır ve silikonlar bu kesilerden yerleştirilir. Gerekli ise yağ enjeksiyonuyla da silikonla oluşturulan görünüm desteklenir ve kesiler dikilerek meme büyütme ameliyatı sonlandırılır” dedi.

Haberin Devamı

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI
Bu ameliyatta meme altından ve meme ucu etrafından kesiler açıldığını belirten Aslan, açılan kesilerden memenin fazla büyük görünmesine sebep olan yağ dokularının çıkartıldığını ve meme ucunun uygun şekilde yukarı doğru çekildiğini söyledi. Aslan, “Bunun sebebi, küçültülen memeye göre meme ucunun aşağıda kalmaması ve sarkmış bir görüntü yaratmamasıdır. Böylece büyük olan meme hem küçültülmüş hem de dikleştirilmiş olur. Bu adımlardan sonra fazla olan deri kesilir. Gerekli adımlar tamamlanınca kesiler dikilir ve ameliyat sonlanır” diye konuştu.

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI
Meme dikleştirme ameliyatı hakkında da bilgiler veren Aslan, şunları söyledi: “Sarkan, içi boşalan ve dik görüntüsünü kaybeden memeler için yapılan bir estetik ameliyattır. Bu ameliyatta memenin var olan boyutuna dokunulmadan, yağ dokuları yukarı çekilir ve meme dikleştirilir. Meme dikleştirme ameliyatında, meme altından ve meme ucu etrafından kesiler açılır. Yağ dokuları yukarı taşınır, meme ucu uygun şekilde yukarı konumlanır ve fazla deri kesilir, memeler dikleştirilir. Ek olarak silikon protez kullanılarak memede hacim artışı ve daha sıkı bir görüntü de sağlanabilir. Tüm meme estetiği ameliyatları, genel anestezi altında yapılır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!