İzmir'de dağcıların mahsur kalması

Güncelleme Tarihi:

İzmirde dağcıların mahsur kalması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 11:39

- 19 dağcıyı kurtaran ekipte görev yapan Kanbur: - "Sesimiz duyduklarında çok sevindiler. Donacaklarını sanıyorlardı" - "Onları telkin ettik, 'hepinizi aşağıya indireceğiz' dedik, onlar da bize inandı, dediğimizden çıkmadılar"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Bozdağ'da mahsur kalan 19 dağcıya ulaşarak, aşağı inmelerini sağlayan ekipte görev yapan Emrah Kanbur, kurtarma çalışmalarını anlattı.

Dağcıların mahsur kaldığını öğrenmeleri üzerine Ege Dağcılık Kulübü'nden 4 kişi olarak yola çıktıklarını, birkaç gönüllü dağcının da kendilerine katıldığını belirten endüstriyel dağcı Kanbur, Bozdağ Mahallesine gelir gelmez hazırlanarak Bozdağ'a tırmanmaya başladıklarını söyledi.

Kanbur, iki ekip halinde hareket ettiklerini, bir ekibin Bozdağ'ın ön yüzünü, diğer ekibin ise dağın arka yüzünü taradığını ifade ederek, tipi ve sisin çalışmaları zorlaştırdığını bildirdi. Sis nedeniyle bir metre aralıklarla yürüdüklerini dile getiren Kanbur, şunları kaydetti:

"Zor şartlardı ama bildiğimiz yerdi. Yıllardır buraya sürekli geliyoruz. 4-5 saat sürdü bizim onları bulmamız. Ulaştıktan sonra yarım saat orada onlarla ilgilendik. Sesimiz duyduklarında çok sevindiler. Donacaklarını sanıyorlardı. Tecrübesiz bir ekipti. Onları telkin ettik, 'hepinizi aşağıya indireceğiz' dedik, onlar da bize inandı, dediğimizden çıkmadılar. Kontrollü bir şekilde aşağıya indik. Bir arkadaşın durumu kötüydü, onu hemen tuluma aldık, helikopter gelecekti onun için, iki kişiyi de yanında bıraktık. Biz kalan 18 kişiyi aşağıya indirdik."

Haberin Devamı

Mahsur kalan dağcıların kendilerini gördüğünde ilk olarak, "Allah razı olsun" dediğini aktaran Kanbur, Ege Dağcılık olarak 2 sene önce Bozdağ'da meydana gelen ölümlü bir kazada da gönüllü olarak çalışmalara katıldıklarını sözlerine ekledi.

Mevsim Dağcılık ve Kampçılık Doğa Sporları Kulübü'nden Oğuz Uztan, 19 dağıcının Efe Şerif Ağlıç, Tuğba Çopur, Onur İnalpolat, Cemile Kuralay, İbrahim Bedir, Serdar Türkoğlu, Şirin Pala, Serdar Tuncel, Alirıza Aslan, Eren Tuncay, Berna Dişçi, Osman Yüksel, Mehmet Yapıcı, Yeşim Uğur, Ahmet Öztürk, Hayriye Öztürk, Mehmet Turan, Murat Gümüşsu ile soyadı henüz belirlenemeyen Erdinç isimli emekli bir albay olduğunu bildirdi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 19 dağcı, dün yoğun tipi nedeniyle Bozdağ'da mahsur kalmış, yaklaşık 15 saatlik çalışmanın ardından sabaha karşı bulundukları alana ulaşılmıştı. Aynı bölgede 2013 yılında da çığ düşmüş, bölgeye çıkan yollar uzun süre araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!