İzmir'de Alexander Markov konserine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Alexander Markov konserine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2019 12:09

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Teos Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle 24 Aralık gecesi gerçekleştirilen Yeni Yıl Konseri için klasik müzik severler Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ne akın etti.

Haberin Devamı

Dünyaca tanınmış kemancı Alexander Markov'un J.S. Bach'ın “Air,” A. Vitali'nin “Charconne” ve A. Vivaldi'nin “Mevsimler”ini seslendirdiği halka açık olarak düzenlenen konseri yaklaşık bin 300 (1300) kişi coşkuyla izledi. Markov'a İzmir Solistleri eşlik etti. Hemen her yaştan ve her kesimden müzikseverin hazır bulunduğu konserde, sahne led ışıklı mumlarla aydınlatıldı.

 

Teos Kültür Sanat Derneği adına, çok sesli müzikler koordinatörü Hakan Cem, toplumların kültürel yaşamının müziğin tüm süreçlerinde oynadığı role dikkat çekerek “Müzik ve diğer sanat yapıtları, tarihin koridorlarından geçerek bize felsefi temelleri olan estetik yargılarla seslenir ve toplumu etkileyerek estetize eder, değişime uğratır. Kökleri toplumda olan müziğin kültürel varsıllığı, bestecilerin eserlerinde ortaya çıkar. Bir başka deyişle, tüm sanat disiplinlerine yaklaştığımızda, derinimizde kendimizi, çevremizi buluruz,” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

İlk temelleri 2016'da atılan ve 2017'den bu yana  bugünkü adıyla çalışmalarını sürdüren Teos Kültür Sanat Derneği, “Başka türlüsü mümkün” sloganı altında çalışmalarını sürdürüyor. Başkanlığını yazar Melih Ergen'in yürüttüğü dernek, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Teos Yazar Evi Kültür Sanat Edebiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yerel atölyeler, bilimsel araştırmalar ve sanat çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!