İlk beşte İzmir var

Güncelleme Tarihi:

İlk beşte İzmir var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 19:19

“İzmir fabrikası en önemli stratejik noktalarımızdan” diyen Delphi Technologies Dünya Başkanı Liam Butterworth, buradaki tesisin hem üretim, hem de satışta önemli bir üs olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE merkezli Delphi Technologies’in İzmir’de bulunan fabrikası hem istihdam, hem de üretim kapasitesi olarak firmanın ilk 5 tesisi arasına girmeyi başardı. Dünyanın önde gelen otomotiv orijinal ekipman üreticileri için emisyon ve yakıt tasarrufu zorluklarını çözmeye odaklanan şirketin 3 kıtada 20 imalat tesisi ve 12 teknik merkezi bulunuyor. 2017’nin sonunda Delphi Technologies, New York Borsası’nda gerçekleştirilen 4.5 milyar dolarlık işlemle Delphi Automotive’den ayrılmış, Delphi Automotive de mobilitenin geleceğini tesis eden küresel teknoloji şirketi Aptiv olmuştu. Yeni yapılanma sonrası Ege Serbest Bölgesi’ndeki fabrikayı ziyarete gelen Delphi Technologies Dünya Başkanı Liam Butterworth, yeni yapılaşmanın İzmir’e yansımalarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

İlk beşte İzmir var

ÜÇ KITADA YER ALIYOR

“Odak noktamız müşterilerimizin dünya genelinde yakıt ekonomisi ve emisyonlarıyla ilgili artan düzenleyici talepleri karşılamasına yardımcı olan endüstriye yönelik çözümler sunmak” diyen Butterworth, şöyle devam etti: “Kapsamlı teknoloji portföyümüz, sınıfının en iyisi maliyet yapımız, 3 kıtada 20 imalat tesisimiz ve 12 teknik merkezimizle dengeli bir coğrafi üretim dağılımımızla otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanma sürecine tam anlamıyla hazırız. İzmir hem üretim, hem de satış sonrası için önemli bir üs. İzmir tesisimiz üretim kapasitesiyle istihdamda 20 imalat fabrikası arasında ilk 5’te yer alıyor. İzmir’deki tesisi çok önemli buluyoruz.”

 

HER TÜRLÜ FIRSATI DEĞERLENDİRECEĞİZ

OTOMOTİV pazarının benzeri görülmemiş bir değişim geçirdiğini aktaran Butterworth, “Pazara yönelik teknolojilerin oluşturduğu geniş portföyümüzle sürekli değişen ve artan emisyon düzenlemelerini karşılayabilmek için çok iyi konumlandık. Piyasa büyümesinin de üzerinde olmaya kararlıyız.Endüstri yüzde 2 büyüyorsa, biz bunun en az iki katı büyüyeceğiz. Türkiye’nin yerli otomobil üretim projeksiyonu konusunda da pazarı değerlendirmeye devam edeceğiz. Hem elektrikli araçlar, hem de içten yanmalı motorlar için çözümler içeren kapsamlı teknoloji portföyümüz Türkiye pazarında ortaya çıkabilecek her türlü fırsattan yararlanmak için bizim çok iyi konumlandırılmış olmamızı sağlıyor” görüşünü paylaştı.

 

Haberin Devamı

YÜZDE 95’İ HALA BİR MOTORA SAHİP OLACAK

ELEKTRİKLİ araç oranında artışın devam etmesine rağmen 2025’te yoldaki araçların yaklaşık yüzde 95’inin hala bir motora sahip olacağını belirten Butterworth, “Bu, tamamen elektrikli otomobil pazarına giden yolda araç performansında önemli adımlar atma fırsatına sahip olduğumuz anlamına geliyor. Yarı ve tam hibrit olmak üzere elektrikli araçların yer aldığı bu alanı geliştirmeye devam edeceğiz. Delphi Technologies, içten yanmalı motorların karbondioksit ve zararlı gaz salınımlarını sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 60 oranında azaltılması da dahil olmak üzere oldukça katı otomotiv regülasyonlarını karşılamak için gereken birikim ve portföye sahip” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk beşte İzmir var

BAZI ÜRÜNLERDE PİLOT TESİS OLDU

AR-GE konusunda da İzmir’de büyümenin devam ettiğini dile getiren Butterworth, “İzmir’de oldukça yetenekli insanlar var. Burada üretim kapasitesini artırmaktansa yetişmiş iş gücüne yatırıma devam edeceğiz. Mühendislik bazında daha fazla yatırım hedefliyoruz. Yani üretim değil, kişiler önceliğimiz olacak. Burası hem AR-GE, hem de ÜR-GE merkezimiz haline geldi. Bazı ürünlerde pilot fabrika” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!