Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü "Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor"

Güncelleme Tarihi:

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2023 16:59

AYNEN bundan 20 yıl evvel sadece bir çöl halindeyken şu anda dünyanın turizm ve cazibe merkezine evrilen Dubai örneğinde olduğu gibi Yalıkavak da bundan 20 sene önce Bodrum’un az nüfuslu ve kendi halinde bir beldesiyken özellikle Yalıkavak Marina’nın da kurulmasıyla yükselen bir değer haline dönüştü. Şimdi ise global arenanın en ünlü markalarının mağaza ve restoranlarına ev sahipliği yapan, dünyanın en görkemli mega yatlarının demir attığı, Batı’dan ve Doğu’dan bölgeye akın eden varlıklı misafirleriyle Bodrum’un tam bir cazibe merkezi haline geldi. En lüks gayrimenkul projeleri, Michelin’e göz kırpan restoranlar, istanbul’da bile olmayan markaların hepsi burada. Bu yazımızda biz de Yalıkavak dosyasını açtık ve farklı lezzet arayışlarına yönelik alternatif mekanları sizler için kaleme aldık.

Haberin Devamı

 

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

YALIKAVAK MARİNA’DA IŞILDAYAN BİR YILDIZ: SAKHALIN

14 yıldır yeme-içme ve seyahat üzerine yazılar yazan, yurtiçi ve yurtdışında sokak lezzetlerinden Michelin yıldızlı restoranlara kadar binlerce mekanı deneyimlemiş bir çift olarak, doğumgünü kutlamamız vesilesiyle ziyaret ettiğimiz Sakhalin Bodrum için, “En iyiler listemize en üst sıradan giriş yapan fine-dining restoranı” oldu desek, abartmış olmayız. Nasıl mı? İşte detaylar... “Güneşin batışı, gecenin açılış müziğidir” derler ya hani, tam da o müziğin ilk melodilerindeki gibi, henüz gökyüzünün yeni yeni kızıla boyandığı anlarda Sakhalin Bodrum’daki deniz kenarı masamızda yerimizi almıştık. Tüm nezaketiyle bizi karşılayan güleryüzlü garsonumuz, kendisini tanıtıp menüyü takdim etmişti. Az sonra mekanın deniz mahsülleri konseptinden referansla el yapımı olarak yurtdışında özel üretilen kalamar ve denizanası formundaki incecik cam kadehlerle kokteyl servisimizi yapmaktaydı bembeyaz eldivenli elleriyle... Yalıkavak Marina’da yer alan Sakhalin’in mimarisi öylesine şık ve ferah ki burası her şeyin deniz mahsüllerinden esinlenildiği bir sanat galerisi adeta... Misafirlerin kendisini denizin ortasında lüks bir yatın içinde gibi hissetmesi hedeflenmiş. Eşsiz ambiyansın en öne çıkan objelerinden biri de barın üstündeki fütüristik devasa deniz kestaneleri. Ah hele o yemek sunumları... Mekana ilk girdiğinizde, istediğiniz deniz ürünlerini seçebilmeniz için kral yengeçden kırmızı karidese, crudo veya ceviche yapılacak balıklardan istiridyeye kadar çeşit çeşit deniz mahsülünün sergilendiği buzul efektli özel raw bar ve akvaryum göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Sakhalin’in mutfağında lokal ürünler, Akdeniz ve Asya pişirme tekniklerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkarılan ‘MediterrAsian’ tarzında hazırlanıyor. Fonda DJ’in seçtiği birbirinden başarılı remiksler eşliğinde temponun hiç düşmediği akşamda bizim için menünün yıldızları başlangıçlardan portakal ve siyah trüflü somon tataki ile yılanbalıklı tartar, salatalardan kral yengeç yatağında üzeri kırmızı havyarla sunulan bol katmanlı yapısıyla sanat eserini andıran Sakhalin salatası, sushilerden unagi soslu Canada ve ana yemeklerden ise ıstakozlu spagetti oluyor. Doğumgünü pastamız gümüş bir ahtapot heykel üzerinde servis ediliyor. Karayip korsanlarına göz kırpan siyah inci pastası ve üzerinde siyah havyar tanelerini andıran sunumuyla lezzette tavan yapan tiramisu ile bu unutulmaz gastronomik yolculuğun sonuna yaklaşırken, ilk fırsatta sevdiğimiz dostlarımızla tekrar gelmek üzere planlar yapıp, hayatın her anının kutlanmaya değer olduğuna bir kez daha kanaat getiriyoruz. Son olarak aldığımız bir duyumu sizinle de paylaşalım: Dünyanın en iyi 50 restoranı arasında 13’üncü seçilen The White Rabbit Family bünyesindeki Sakhalin, yıl sonuna doğru İstanbul Zorlu Center’daki Raffles Oteli’nde de açılacakmış.

 

Haberin Devamı

BODRUM’DA KEBAP DEYİNCE: GÖÇTÜ YALIKAVAK

BODRUM’a tatile gelen dostlarımız öncelikli ritüelleri olan balık mekanlarından heveslerini aldıktan sonra bize dönüp sordukları ilk şey iyi bir et restoranı-ocakbaşı tavsiyesi oluyor. O zaman hazır olun ve size Yalıkavak’taki en favori et mekanımız olan Göçtü Restaurant’ı takdim edelim. “Müşteri değil, misafir!” Bu bakış açısıyla, dile kolay, 1950’den beri hizmet vermekte olan Göçtü, 2017’de açılan Yalıkavak’taki 3’üncü şubesi ile ilk gittiğimiz günden itibaren, Mersin’den gelen malzeme ve tarifleriyle hazırlanan mezelerinin lezzeti kadar rüya gibi bir günbatımı yaşatan ambiyansı, etlerinin lezzeti, sunumu ve hizmet kalitesiyle de geçen zaman içinde çizgisini hiç bozmadı.

Haberin Devamı

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Tüm bunlara ilaveten bir de insaflı ve uygun fiyat politikasıyla Göçtü için, “Gönlümüzü fetheden, Bodrum’un ender mekanlarından” desek yalan olmaz. Birçok ünlü ismin de tercihi olan mekanda tavsiyemiz önceden arayarak mümkünse hemen deniz kenarındaki ön alt bölümde bulunan, bembeyaz su kabaklarıyla bezenmiş ağaçların altındaki romantik ahşap iskelesine kurulmuş masanızda günbatımının keyfini tüm sevdiklerinizle çıkarırken, sizi bir anda adeta Mersin’e ışınlatacak baharatlarla hazırlanmış tüm yöresel mezeleri, kiremitte pastırmalı humus başta olmak üzere, Göçtü’nün o nefis soslu tavuk kanadıyla taçlandırıp, finali de yine kebap ve rulo bonfileyle yapmanız.              

 

Haberin Devamı

MEZE+BALIK+RAKI: MYNOS YALIKAVAK

BODRUM’da güneşin tam da denizin üzerinden batışını izleyebileceğiniz nadir noktalardan biridir Yalıkavak’taki Çökertme Caddesi... O cadde üzerinde konuşlanmış, denize doğru uzanan geniş, şık ve ferah iskelesiyle en konforlu ve romantik günbatımı noktalarından biri de geleneksel lezzetlere çağdaş dokunuşlar katarak fark yaratan Mynos Yalıkavak’tır. Özellikle 12 ay açık olması, her daim taze deniz ürünleri ve ulaşılabilir fiyatlarıyla da bizim gibi yaz-kış Bodrum’da yaşayanlar için Yalıkavak’ın en cazip rakı-meze mekanlarından biridir.

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Haberin Devamı

Haydi siz de şimdi gözlerinizi kapatıp, hayal edin! Sıcak bir yaz akşamında püfür püfür meltem esintisi sizi doğal bir klima gibi ferahlatırken, turuncu renklerle bezenmiş bir gökyüzünün altında, usul usul karaya çarpan o sakin Ege Denizi’nin dalgaları üstüne uzanan iskeledeki masanızda en taze Bodrum otlarıyla hazırlanmış mezelerinizden birer çatal alıp, aynı gün denizden çıkarılıp masanıza gelmiş taptaze kalamar, karides ve balıkları yerken kadehlerinizi sevdiklerinizle tokuşturuyorsunuz... Menüden avokado yatağında hardal soslu karides, levrek simit ve güveçte servis edilen baby kalamarları mutlaka denemelisiniz.

 

BODRUM’UN KOYLARINDA BİR KUŞ KADAR ÖZGÜR: HOTOMOBİL

HER biri farklı özellikler taşıyan koylarıyla Bodrum, her keyfe, her zevke göre geniş bir yelpazede seneçekler sunabiliyor. Peki, kararsız kalanlar ya da sessiz ve dingin bir mevkiide doğayla başbaşa kalmak isteyenler? Normalde rahatına düşkün, doğayı bir tık uzaktan seven, tercihini otelden yana kullanan bir çift olsak da son dönemdeki yoğun tempodan ve etkinliklerden biraz overdoze olmanın da getirdiği ruh haliyle arkadaşlarımızın Hotomobil’ini alarak Bodrum’un en sakin ve bakir kalmış koylarını gönlümüzce gezmeye karar verdik. Bu arada hayır yanlış okumadınız, otomobil değil, özel karavanlar üreten bir firma olan Hotomobil tarafından özel tasarlanmış Reviva model araçla yola çıktık.

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Aracın cüssesine nazaran konforlu kullanımı ve rahat manevra kabiliyeti sayesinde dilediğimiz koylara girip çıkmaya başladık. Geze geze sonunda kendimizi Mazı taraflarındaki Kissebükü’nde bulduk. Yeşilin masmavi denizle buluştuğu bir noktada adeta denizcilerin demir attık tabirine atıfta bulunurcasına biz de aracımızı park ettik, doğanın ve dinginliğin keyfini yaşamaya başladık. Aracın içinde her türlü konfor düşünülmüş olduğundan adeta evimizi yanımızda getirmişcesine rahatça yemeğimizi yedik, denizimize girdik, gece ışık kirliği olmaksızın pırıl pırıl gökyüzünde yıldızları izledik. Ama asıl sabahtan bahsetmeliyiz size... Yeni güne gözlerimizi fotoğrafta görebileceğiniz manzarada kuş sesleri eşliğinde açmak gerçekten de son dönemde yaşadığımız en keyifli deneyimlerden biriydi. Bavul taşıma derdi olmaksızın Hotomobil’le yapılan bu seyahat şekline biz bayıldık.

 

ORTAKENT’İN YILDIZI: KHAİ OTEL BODRUM

ORTAKENT Yahşi sahilinde 45 yıllık bir otelin dönüşüm projesi olarak renove edilen Khai Hotel Bodrum, açıldıktan sonra çok kısa bir sürede Bodrum sevenlerin ziyaret edilecekler listesine girdi. 60 otel odası, plajı, havuzu ve Nilay Lale liderliğindeki beach restoranı ve ‘Tuzz’ isimli rafine lezzetler sunan şef restoranıyla gastronomi meraklısı misafirlerine unutulmaz lezzet deneyimleri yaşatıyor.

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Otelin Genel Müdürü Hakan Saltık’a Khai’nin bu başarısının sırrını sorduk: “Hakan Bey, Khai markası çok kısa sürede Bodrum’da ismini en çok duyduğumuz oteller arasında yerini aldı, bu başarının sırrını açıklar mısınız?” İşte, cevabı: “Başarımızın en büyük sırrı, otelimizin sahipleri, yönetim ekibimiz ve özveriyle çalışan personelimizin belirlediğimiz vizyon, misyon ve ortak hedefler doğrultusunda bir aile ortamında çalışıyor olmasından kaynaklıyor. Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan kalifiye personel istihdamını yaptığımız yatırımlarla aşarak, çalışmak için en çok tercih edilen otel markalarından biri olmayı başardık. Lojman koşullarımız, kadın istihdamına verdiğimiz önem, personele verdiğimiz yüksek değerle profesyonel bir insan kaynakları politikası yürütmekteyiz. Başarının sürdürülebilir ve istikrarlı olmasının temelinin ilk önce mutlu çalışandan geçtiğinin bilincindeyiz. Personelimiz haricinde tedarikçilerimiz, rakiplerimiz, komşularımız ve yerel yönetim gibi tüm paydaşlarımıza sosyal sorumluluk projeleriyle katma değer sağlamak misyonuyla çalışıyoruz.           

 

BODRUM BEACH’LERİNE GİRİŞ FİYATLARI

ÜNLÜ restoranların Bodrum’un birbirinden güzel koylarında açtıkları yazlık mekanlarında gündüzleri beach hizmeti de sunmalarıyla başlayan furyaya zaman zaman yapılan DJ performansları, canlı müzik ve dans gösterileri de eklenince Bodrum’da özel beach club kullanım fiyatları da gittikçe yükselen bir eğri çizdi. Bazen sadece giriş ücreti, bazen minimum harcama limiti ve bazen de ikisinin bir arada olduğu uygulamalar göze çarparken, bizim gibi Bodrum’da devamlı yaşayanlar kadar Bodrum’a tatile gelenlerin de en çok merak ettiği konuların başında hangi beach için ne kadar ücret istendiği geliyor. “Bodrum’da Neler Oluyor?” ekibi olarak üşenmedik ve sizler için tek tek tüm mekanları arayarak araştırdık ve ağustos dönemi için aşağıdaki en güncel fiyat listesini oluşturduk. Bu fiyatlarda değişiklik yapılması mekanların kendi insiyatifindedir.

Gezgin - Dilek Yeğinsü & Kaan Yeğinsü Güneş Yalıkavak’tan bir başka batıyor

Caresse Hotel-Buddha Bar Beach: 225 euro (75 eurosu giriş ücreti-150 euro harcama limiti)

Kempinski Bodrum: 150 euro

Maçakızı Beach: Minimum 4 bin TL harcama limiti+yüzde 13 servis ücreti

The Edition Hotel-Morena Beach: 120 euro

Mandarin Oriental-Lucca Beach: 2 bin 500 TL (750 TL’si şezlong ücreti, bin 750 TL’si minimum harcama limiti)

Bagatelle Bodrum: Minimum 3 bin TL harcama limiti

Mivara Hotel-Amanni Beach: Minimum 50 euro harcama limiti

Swissotel Bodrum Beach: 2 bin 100 TL (Bin TL’si harcama limiti)

Villa Azur Beach: Minimum 2 bin 500 TL harcama limiti+yüzde 12 servis ücreti

Akana Hotel: Minimum 2 bin 500 TL harcama limiti

Salt&Sand Beach: Minimum bin TL harcama limiti+yüzde 10 servis ücreti

Surfer Caravan Beach: Minimum bin TL harcama limiti

Frankie Beach: Minimum 2 bin TL harcama limiti

Sal Bodrum: Minimum bin TL harcama limiti

Cio Beach: Minimum bin TL harcama limiti

Divan Bodrum: Minimum 2 bin 200 TL harcama limiti

Üzümkızı Beach: Minimum bin 250 TL harcama limiti

Babana Hotel-Lago Beach: Minimum 900 TL harcama limiti

Sailloft Surfshack: Minimum 900 TL harcama limiti

Khai Beach: Minimum bin TL harcama limiti

Rammos Beach: Minimum 500 TL harcama limiti

İtza Beach: Minimum bin 500 TL harcama limiti

Magi Beach: Minimum bin 250 TL harcama limiti

Moon Beach: 800 TL

Cape Hotel-Escape Beach: Bin 600 TL

Boho Bodrum: Bin TL

Pab Bodrum: Sadece yenilen ve içilen ücreti

Sarnıç Beach: Minimum harcama bin TL +100 TL havlu kiralama ücreti

Kuum Beach: 2 bin TL (Bin .350 TL’si harcama limiti)

Flamm Beach: Minimum bin 750 TL harcama limiti

Mirada Exclusive Hotel-Aqua Beach: 100 euro karşılığı tüm gün beach ikramlarından faydalanma

 

 

BODRUM’DA NELER OLUYOR?

‘İŞTE Öyle Bir Şey’, ‘Sevdan Olmasa’, ‘Bir Tanem Söyle Canım’ gibi 45’likleriyle gönüllere taht kurarak 53’üncü sanat yılını geride bırakan Türk Pop Müziği’nin duayen ismi Erol Evgin’i Türkbükü Üzüm Kızı Sahne’de canlı dinlemek çok keyifliydi.

 

LONDRA’daki mekanı The Counter’da yaşattığı Anadolu kültürünü bu yaz Yalıkavak’a taşıyan şef Kemal Demirasal’ın lezzetlerini özel bir davetle deneyimlediğimiz Avantgarde Hotel’deki The Counter Tadım günleri 19-21 Ağustos’ta.

 

TÜRK sinemasının yaşayan efsanesi Şener Şen’i, D-Marin Turgutreis Arena’da sahnelenen tiyatro gösterisi Zengin Mutfağı’nda yoğun bir kalabalık eşliğinde inanılmaz bir ilgiyle izledik.

 

LEVENT Yüksel, Bodrum Antik Tiyatro konseriyle tüm şarkıların hep bir ağızdan söylendiği ve ışık showlarıyla 90’lar ruhunun yakalandığı büyüleyici bir akşam yaşattı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!