Ege'nin lezzeti Tunus'ta tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Egenin lezzeti Tunusta tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 11:44

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri, Tunus'ta 14 - 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tunus Akdeniz Mutfağı Buluşması'nda uluslararası konuklara Ege'nin yerel tatlarını sunacak.

Haberin Devamı


Tunus yolculuğu öncesinde mutfak dünyası için hazırlıklarını yapan İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolga Kamiloğlu, Lokanta İzmir Seçici Kurul Başkanı Ahmet Güzelyağdöken ve Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Başkan Demirtaş, İzmir'in 2015 yılında gastronomi konusunda dünyanın önde gelen 24 kentinin oluşturduğu Dünya Gurme Şehirler Birliği'ne (Delice Ağı) üye olduğunu anımsatarak, İzmir ve Ege mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla işbirlikleri yaptıklarını, Tunus'taki buluşmada Ege'nin lezzetlerinin anlatılacağını kaydetti.
Başkan Demirtaş, "Ege'yi gastronomi konusunda dünyaya açmak istiyoruz. Dünyada, Çin ve İtalyan restoranları varken neden Ege restoranı olmasın. Bizler Orta Asya'dan gelen bir milletiz. Anadolu'ya yerleşene kadar Avrupa'dan, Ortadoğu'dan, Asya'dan da yemek kültürüne ait değerleri, lezzetleri beraberimizde getirdik. Bunların hepsi birleşerek eşsiz mutfak kültürümüzü oluşturuyor. Tunus'taki büyük buluşmada Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Ekibimiz, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek" dedi.

Haberin Devamı


GASTRONOMİ TURİZMİ
'İzmir' deyince mutfak kültürüne, otların, deniz ürünlerinin eklendiğini belirten Başkan Demirtaş, yemek kültürümüzün diğer ülkelere de aktaracaklarını ifade etti. İzmir'de turizmin bir çeşidi olarak gastronomi turizmini geliştirmeye büyük önem verdiklerini aktaran Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesindeki Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nün Ege yemeklerini uluslararası mutfaklarla bir araya getirdiğine dikkat çekti.


25 ŞEF TUNUS'TA
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Koordinatörü ve Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven de, İzmir ve Ege mutfağını temsil etmenin önemli sorumluluk olduğunu söyledi. Güven, ^"Tunus Turizm Bakanlığı, Tunus Ulusal Turizm Ofisi, Tunus Otelciler Federasyonu, Tunus Seyahat Acenteleri Birliği ve yerel yönetimlerin desteği ile Ribat Monastir'da, Meditea öncülüğünde Akdeniz mutfağı buluşması yapılıyor. Tunus Mutfağını tanıtmak ve bu mutfağa özgü lezzetleri paylaşmak için planlanan etkinlikte, Fransa, İtalya, Yunanistan, Fas, Cezayir, Lübnan, Mısır'dan şef, uzman, üretici ve tedarikçiler bir araya gelecek. Mutfak şovları, masterclass ve atölyelere yer verilecek buluşmada, 25 şef birbirinden farklı lezzet sunacak" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!