Burada her mevsim güzel, bekleriz

Güncelleme Tarihi:

Burada her mevsim güzel, bekleriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2021 17:53

Bodrumlu turizm sektörü temsilcileri, 4 mevsim farklı güzelliklere sahip olan Bodrum’un gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılması ve sezonun 12 aya yayılacak şekilde planlanmasının önem taşıdığı görüşünde.

Haberin Devamı

 

SEKTÖR BAŞARILI BİR SINAV VERDİ
Bodrum Turistik İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz: Pandemi, uçuş kısıtlamaları ve yangınlara rağmen sektör olarak gerekli önlemleri derhal alarak başarılı bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Sezon hala devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin konaklamaları da sürüyor. Ukrayna, Rusya, Balkan ve Arap ülkeleri ağırlıklı olmak üzere turist yoğunluğu yaşanıyor. Sezon geç başladığı için ekim sonuna kadar sezonun devam etmesini bekliyoruz. Aslında amacımız sezonu tüm yıla yayabilmek. BODER olarak bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sezonun uzaması öngörüsüyle Bodrum’da kış aylarında kapılarını açacak otel sayısında da bir artış bekliyoruz.

Haberin Devamı

AKTİVİTELER TÜM YILA YAYILMALI
Bodrium Otel&SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin: Bodrum bu sezon da yerli ve yabancı turistlerin ilgisiyle karşılaştı. Pandemi nedeniyle uzun süre evlerinde kapalı kalan insanlar büyük küçük tüm otelleri ve pansiyonları doldurdu. Yıl boyunca hizmet veren bir kent oteli olarak Bodrum’un gerçek potansiyeline daha çok insanın ulaşmasını istiyoruz. 2021’de pandemiyle mücadelede bir üst seviyeye çıktık. Yüksek aşılama oranları ve düşen vaka sayılarıyla birlikte sezon hareketli başladı. Tüm dünyada ve ülkemizde geçerli olan, ciddi kriterleri ortaya koyan güvenli turizm sertifikası ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaşanan sıkıntılara rağmen kalite odaklı hizmetlerimizle konuklarını ağırlıyoruz. Bodrum’da yıl boyunca yapılabilecek farklı etkinliklerle turizm çeşitlerinin de öne çıkarılması gerekiyor. Bodrum; doğa, tarih, gastronomi ve diğer yerel zenginlikleri deneyimleyebileceğiniz imkanlar sunuyor. Sadece yazın değil, kış aylarında da yapılacak aktiviteler olduğunu anlatmamız gerekiyor.

SEZON 2020’YE NAZARAN DAHA İYİ
Bodrum Manastır Oteli Genel Müdürü Gökçe Uçarer: 2020’ye nazaran bu sezona iyi bir başlangıç yaptık. Her iki bayramda da önemli doluluk oranlarıyla karşılaştık. Bu ivmeye rağmen yaşanan yangınlar nedeniyle temmuz-ağustosta pik yapan uçuşlarda ve rezervasyonlarda iptaller yaşandı. Ağustos sonunda okulların açılacağı düşüncesiyle insanların tatil konusundaki taleplerinde düşüş oldu. Tatil psikolojik bir olgu. İnsanlar grup psikolojisiyle benzer kararları veriyor. Bu nedenle Bodrum, eylülde bir aksiyon almalı. Yat, sörf turnuvaları ve benzeri aktiviteleri canlı tutulmalı. Manastır Otel olarak golf turnuvası ve piyano resitali organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız. Bodrum artık yazın hizmet veren tatil beldesi kimliğinden sıyrılıp potansiyel bir şehir kimliğine bürünmeye başladı. Bodrum’da kalıcı şekilde yerleşen kişilerin ilgisini yakalamamız gerekiyor.

TEMMUZ AYINDA ZİRVEYİ GÖRDÜK
Vita Bella Otel Genel Müdürü Ali Faik Korkmaz: Geçen yıla baktığımızda bu sene daha iyi bir sezon geçirdik. Temmuzda doluluk olarak zirveyi gördük. Bodrum’da sektör 4 ay boyunca para kazanır. Eylülde ise bu kazanç yarıya düşer. Genellikle butik segmentteki ve uluslararası markalı zincir oteller ilgi gördü. Geçen yıla oranla artan ilginin nedeninin başta aşılama çalışmaları ve 1 yıl boyunca evlerinde kapalı kalan, tatile çıkamayan insanların talepleri oluğunu düşünüyorum. Bodrum iç pazardan beslenen potansiyele sahip. Sezon yüzde 80 doluluk ortalamasıyla gerçekleşti. Bu oran eylülde okulların açılması nedeniyle yazde 50 seviyelerine kadar indi. Eylül sonuna kadar stabil şekilde sezonun bu doluluk oranıyla süreceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

İLGİ EKİME KADAR SÜREBİLİR
Zeytinada Otel Genel Müdürü Alişir Şahin: Temmuz ve ağustos otelimiz adına iyi geçti. Temmuzda yaşanan yangın nedeniyle insanlar tedirgin oldu. ‘Yangın ve duman var mı?’ soruları yöneltildi. Hem belediye, hem BODER, hem de diğer kurum ve kuruluşların, “Destek için Bodrum’a gelin” çağrısı da bu krizin aşılmasında etkili oldu. Yaz aylarında artan nüfusla birlikte ciddi trafik sorunu vardı. Okulların açılması ve vatandaşların evlerine dönmesiyle birlikte trafikte de göz görülür azalma söz konusu. Eylül ayı ikinci bahar dediğimiz orta yaş ve üzeri tatilciler için önemli bir dönem. Hem fiyatların uygunluğu, hem de aşırı sıcak olmaması nedeniyle bu dönemi tercih eden insanlar var. Eğer havalar iyi giderse son dakika rezervasyonları da devam eder. Ekimin ilk haftalarına kadar bu ilginin devam edeceğini düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!