Buca Gaziemir ve Karabağlar 3 gün susuz

Güncelleme Tarihi:

Buca Gaziemir ve Karabağlar 3 gün susuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 11:23

İZMİR'in Buca ve Gaziemir ilçesilerinin tamamında, Karabağlar'ın bir bölümünde, ana borudaki arıza nedeniyle 3 gün süreyle su kesintisi uygulanacak.

Haberin Devamı

İZSU Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Tahtalı Barajı ile Görece Arıtma Tesisi arasında bulunan 2.2 metre çapındaki ana isale hattında (Şaşal Mahallesi noktasında) 14 Mayıs 2017 tarihinde akşam saatlerinde arıza meydana geldi. Arızanın tamiri için hattaki suyu boşaltan İZSU ekipleri çalışmalara başlarken, Buca'nın tamamına, Sarnıç hariç Gaziemir'in tamamına ve Karabağlar'ın bir bölümüne 14 Mayıs saat 23.30 ile 17 Mayıs saat 23.30 arasında su verilemeyeceği bildirildi. Karabağlar'da su kesintisinden etkilenen mahalleler şöyle: Cennetçeşme, Devrim, Limontepe, Özgür, Peker, Selvili, Uzundere, Uğur Mumcu, Yurtoğlu, Yüzbaşı Şerafettin, Aktepe, Umut, Gazi,  Ali Fuat Erden, Kibar, Günaltay, General Asım Gündüz, Cennetoğlu, Yunus Emre Seyhan, Aydın, Aşık Veysel, Osman Aksüner, Reis, Sarıyer, Bozyaka, Barış, Gülyaka, Bahar, Çalışıkuşu, Doğanay, Esenlik, Kazım Karabekir, Refet Bele, Vatan, Tahsin Yazıcı, Arap Hasan, Ali Fuat Cebesoy, Esenyalı, Adnan Suvari, Metin Oktay, Maliyeciler, Salih Omurtak, Şehitler, Bahriye Üçok, TOKİ konutları, Meşale evleri, Olimpiyat Köyü.

Haberin Devamı

Karabağlar bölgesine Halkapınar, Göksu, Sarıkız ve Menemen kuyularından ilave su aktarılarak ilçenin Hatay ve Üçkuyular bölgelerinde su kesintisinin uygulanmasının önüne geçildiği belirtildi.

 

KARABAĞLAR VE KONAK'IN BİR BÖLÜMÜNDE SU KESİNTİSİ

Karabağlar'ın kesinti yapılmayan mahallelerinde, Üçyol Meydanı'ndan başlayarak İnönü Caddesi boyunca uzanan iletim hattı üzerinden su verilmesinden ve tüketimdeki aşırı talepten dolayı, kentin su dengesini sağlayan depolarda düşüş meydana geldi. Normal koşullarda Tahtalı Barajı suyu ile beslenen Hatay-İnönü Caddesi'ne su aktarımında da güçlük yaşandı. İZSU yetkilileri bu güçlük nedeniyle 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 21.30 ile 16 Mayıs 2017 Salı günü saat 05.30 arasında Karabağlar ilçesinin; Basın Sitesi, Bahçelievler ve Poligon Mahalleleri ile Konak ilçesinin; Pirireis, Kılıçreis, Kemalreis, Muratreis, Çankaya, Göztepe, Turgutreis, Akın Simav, Mithatpaşa mahallelerinde su kesintisi yapılması gerektiğini bildirdi.

 

Haberin Devamı

ARIZAYI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, 14 Mayıs Pazar akşamı saat 21.00'de 100 kilometrelik Tahtalı Barajı ana isale hattında yaşanan ve Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de su kesintilerine yol açan arızanın giderilmesi için ise 25 kişilik ekiple üç vardiya çalışıyor. Görece Arıtma Tesisi Scada Merkezi'nden debinin sıfıra düştüğünü izleyen ekipler, hemen arızanın olduğu bölgeye giderek çalışmaya başladı. Pompalar devre dışı bırakılarak hattaki su Tahtalı Barajı'na aktarıldı. Arızalı borunun olduğu nokta kazıldı. Öğle saatlerinde borular çıkarılmaya başlandı. 2 metre 20 santim çapındaki betonarme borunun 12 metrelik kısmının yenileneceği ve bu işlemde 6 metre betonarme borudan çeliğe geçiş parçası ile 6 metre çelik boru kullanılacağı bildirildi. İZSU ekipleri, bu gece ilerleyen saatlerde kaynak işlemlerine başlayacak. Kaynak işleminin uzun süreli bir çalışma olduğunu belirten yetkililer, sonrasında yan dolguların yapılarak çelik imalatın üstünün de betonla kaplanacağını belirtti. Betonun donma süresi beklendikten sonra da kazılan yerin kapatılarak hatta su verileceğini belirten yetkililer, kesinti yapılan bölgelere 17 Mayıs Çarşamba günü saat 23.30'a kadar su verilmesinin planlandığını bildirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!