Bahçeşihir'den yeni nesil eğitim

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşihirden yeni nesil eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2020 21:50

GELİŞEN ve değişen teknolojiye uyum sağlayan Bahçeşehir Koleji, dijital dünya okulu projesine dijital eğitim merkezini ekleyerek yepyeni bir sayfa açıyor.

Haberin Devamı

Merkezde son eğitim teknolojilerini barındıran donanım, yazılım ve bunları içeriğe dönüştürebilecek dijital ürün geliştiren eğitim içerik üreticileri bulunacak. 24 saat işleyecek olan merkezde öğretmenler öğrenecek, geliştirecek ve tasarlayacak. Öğretmen ne kadar çok hayal eder ve üretirse öğrencilerin vizyonu da o kadar gelişmiş olacak.

DİJİTAL EĞİTİM MERKEZİ

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, öğrencilerin teknolojiyi kullanan, üreten bireyler olarak yetiştiğine dikkat çekti, “Geleceğin liderlerini yetiştiren öğretmenler de bu nedenle sadece teknolojiye entegre değil, teknolojiyi kullanarak üretim ve proje yapabilecek donanıma sahip. Dijital eğitim merkezi tam olarak bunu karşılıyor. Kolejimize ilk kez adım atan her öğretmen bu merkezde 25 saat eğitim programı alacak, bu öğrenme süreci hiç bitmeyecek. Kolej bünyesindeki her öğretmenimiz dijital eğitim lideri olarak yoluna devam edecek” dedi. Metodbox ve SeeMeet gibi dijital eğitim programlarını Türkiye’ye kazandıran kurum olduklarını hatırlatan Dağ, “100’ün üzerinde yazılımcı, 16 içerik yöneticisi, 12 bin 500 kişilik eğitim ordumuz var. Türkiye’de dijital dönüşümün lokomotifiyiz” bilgisini paylaştı. Bahçeşehir Koleji Eğitim ve Eğitim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan ise, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM ZAMANI

“Pandemi süreciyle hayatımıza uzaktan eğitim kavramı girdi. Bu kavramla eğitimde değişim ve dönüşüm süreci başladı. Öğretmenler, veliler, öğrenciler için yeni olan bu dönemde hayatımıza hibrit eğitim, hibrit öğ- retmen ve dijital pedagoji gibi kavramlar da girmeye başladı. 9 yıldır dijital eğitime yatı- rım yapan bir kurum olduğumuz için bu kav- ramlar bizler için yeni değil. Ancak bu yıl di- jital altyapımızı tek çatı altında toplayarak dijital eğitim merkezimizi hayata geçirdik. Unutmamak gerek ki, dijital eğitim bundan sonra hayatımızın bir parçası olacak. Yüz yüze eğitim tamamen başladığında da uzak- tan eğitimden bahsediyor olacağız. Bu nok- tada da öğretmenlerimizin kendilerini geliş- tirmesi gerek. Merkezimizdeki amaç da bu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!