Beyoğlu’ndaki Çocuk Turist Sayısı 100 Bine Ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu’ndaki Çocuk Turist Sayısı 100 Bine Ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 13:24

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Beyoğlu’nun tarihi ve turistik yerlerinin gezdirildiği Pasaport Programı Kültür Gezisi, 10’uncu yılında 100 bin çocuğa ulaştı. Çekilen kurayla belirlenen 100 bininci öğrenci ailesiyle birlikte tatile gitmeye hak kazandı.
Beyoğlu ve İstanbul’un kültürel miraslarını, 10 yıldan beri düzenlediği ‘Pasaport Kültür Gezisi’ etkinlik kapsamında öğrencilere tanıtan Beyoğlu Belediyesi, kültürel ve tarihi mekanların yanı sıra müze ve galerilere yapılan ziyaretlerle gençlere hem şehri tanıtıyor hem de bilgilendiriyor. Farklı mekanlara geçerek ayrı ayrı heyecan yaşayan çocukların sayısı ise 100 bine ulaştı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Turizm ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’nın da katılımlarıyla düzenlenen basın toplantısında ise, çekilen kurayla 100 bininci öğrenci belirlendi. Çekilişle belirlenen Derya Çolak ailesiyle birlikte uçak bileti, tatil ve cep telefonu ile ödüllendirildi. 100 bin birinci Esat Aslan ve 100 bin ikinci olan Deniz Taşlan ise tatil yapma imkanı kazandı.
HER GÜN EN AZ 50 ÇOCUĞA İSTANBUL GEZDİRİLİYOR
Proje kapsamında düzenlenen gezilerle çocuklara kültürel mirasların aşılandığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Hedefimiz turizm olacak, hedefimiz çocuk olacak ve buna senkronize olmamış bir eğitim politikasından uzak hedeflerimizi tayin edemezdik. Onun için geçen 10 yıl içerisinde pasaport programı diye bir program ihdas ettik. Her gün minimum 50 çocuğumuzu okullardan alıyoruz, onlara bir yetişkin turist muamelesi yapıyoruz. Başlarında belediyenin bir rehberi var onlara güven aşılıyor ve ‘sen bu şehrin sahibisin, bu şehrin geleceği kültürdedir, turizmdedir kendini hazırla’ diyor. Bu çok yönlü bakıldığında işin içerisinde eğitimin olduğu, gençlerin yaşadığı şehirle örtüştüğü güzel bir proje, dile kolay 100 bin çocuk gezdirmişiz” ifadelerini kullandı.
“2014 YILINDA GEZEN VATANDAŞ SAYISI 14 MİLYONU AŞTI”
Turizm sektörünün önde gelen isimlerinden TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, turizm verilerine ilişkin verileri sıraladı. Ulusoy, “Sene 2000 Türkiye’de gezen vatandaş sayımız 568 bin kişi, 2014 yılında gezen vatandaş sayımız 14 milyon 200 bin kişi. Bunun 8 milyon 100 bini yurt dışına gitmiş. Türkiye artık iyi bir müşteri, Türkiye artık zaman zaman yurt dışında okşanacak bir ülke. Türkiye’ye zaman zaman vize koyanların bir gün kendilerine vize konulacağını hesap etmesi lazım. 2023 yılında 35 milyon insanımızı gezdirmeyi hedefleyen bir ülke. Sizin başlatmış olduğunuz bu hareket bizim müşteri potansiyelimizi çoğaltıyor” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLER İSTANBUL’UN TURİSTİK MEKANLARINI GEZİYOR
Beyoğlu’nda yaşayan çocuk ve ailelerin büyük beğenisini kazanan Pasaport Programı’nın kültür ve tarihi durakları Miniatürk, Osmanlı Arşivleri Müzesi, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Koç Müzesi, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Nusretiye Camii, Turabibaba Kütüphanesi, Aynalıkavak Kasrı, Neva Şalom Sinagogu, Saint Antuan Katolik Kilisesi, Galata Mevlevihanesi, Türker İnanoğlu Sinema Tiyatro Müzesi, İstiklal Caddesi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi’nden oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!