Edirne Valisi Sezer: Polis teşkilatı söylenecek sözlerin kifayetsiz kaldığı teşkilattır

Güncelleme Tarihi:

Edirne Valisi Sezer: Polis teşkilatı söylenecek sözlerin kifayetsiz kaldığı teşkilattır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 15:47

Edirne Valisi Sezer: Polis teşkilatı söylenecek sözlerin kifayetsiz kaldığı teşkilattır

Haberin Devamı

Umut IŞIK/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de Vali Yunus Sezer, kamu kurumlarına ziyaret ederek, personelin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Ramazan Bayramı'nda kentteki kamu kurumlarını ziyaret ederek, bayramlaşmaya katıldı. Beraberinde 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ile birlikte katılan Sezer, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile Meriç Sosyal Tesisleri'nde bayramlaştı. Polis teşkilatının bayram ile birlikte kuruluş yıldönümünü de kutlayan Sezer, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ülkemiz açısından polis teşkilatı söylenecek sözlerin kifayetsiz kaldığı bir teşkilattır. Bizim açımızdan çok önemli ve değerlidir. Bir kurumun bir kişinin değeri ne ile ölçülür, bir kişinin değeri kalplerde almış olduğu yer ile ölçülür. İnsanların milletin duasıyla ölçülür. Ve polis teşkilatı denildiği zaman insanların aklına zor günlerinde yanında olan bir kurum ve her şeyden önce kendi evlatları geliyor. Bu çok önemli bir kurumdur polis teşkilatı bizlerde sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Biz devlet teşkilatı olarak yaklaşık 3 bin yıllık bir teşkilatız. Devletler kuruldu, yıkıldı tekrar kuruldu. Ama bizim gözümüzü yaşartan iki konu var. Birisi bayrağımızı gönlerde gördüğümüz zaman her vatan evladı duygulanır. İkincisi de yine resmi törenlerde görüyoruz. Bu millet üniformalı evlatlarını gördüğü zaman her zaman kalbi ürperir ve onunla gurur duyar. Devlet açısından böyle kurumların olması bizim açımızdan en büyük kazançtır. Geçmişe baktığımız zaman son 10 yıla bakıldığında kurumlar sınav verirler ama polis teşkilatımız her zaman sınavı başarıyla, alnının akıyla geçmiştir. Devlet ve millet söz konusu olduğu zaman her zaman üzerine en büyük yükü almıştır ve bunu başarılı bir şekilde de tamamlamıştır. Çalışma saatlerinden tutun zor durumda olduğumuz hiçbir zaman mesai mefhumu gözetmemiştir. Fedakarlık ne ise en büyüğünü yapmıştır. Pandemi döneminde sırtına yaşlıları alıp hastaneye götürmüştür, erzaklarını taşımıştır. Afetlerde en büyük çalışmaları gerçekleştiren kurumlardan biri olmuştur. Güvenlik dışında nerede vatana millete faydalı iş varsa onun taliplisi olmuştur ve onu en iyi şekilde yerine getirmiştir. Bakın çukur-barikat olayların arkadaşlarımız Sur'da, Nusaybin'de her yerde yüzlerce şehit verdik. Ama alnının akıyla bu memleketin selamete çıkması için gereken ne varsa yerine getirmişlerdir. Bugün Suriye'nin kuzeyinde sizlerin arkadaşları var. Orada yerel güçlerle birlikte güvenliğini ve yönetimini sağlıyorlar. Bunu normalde askerlerin yapması gerekiyor ama bizim polisimiz de asker gibi üzerini sorumluluk verildiği zaman yerini getiren bir kurumdur. Her şeyden önce içinizde Fethi Sekin'lerin çıktığı bugün her aklımıza geldiğinde dualarla yad ettiğimiz bir teşkilatın ferdisiniz. İçinizden Turgut Aslan gibi gerçekten teşkilata örnek olmuş daire başkanlarının çıktığı bir teşkilattasınız. Sizin her ferdiniz hangi sorumluluk verilirse verilsin yerine getirmiştir. Allah hepinizden razı olsun. Biz devlet olarak millet olarak sizlerden razıyız. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hem polis haftanızı hem de Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum."

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun da, "Polis teşkilatımızın kuruluşunun 179'ncu yılı ve polis haftası hem de mübarek Ramazan Bayramı arifesindeyiz. Sayın valimiz Yunus Sezer ve protokol üyelerimizin teşrifleriyle şeref verdiler. Şükranlarımızı arz ediyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!