Türkiye’ye örnek olduk

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye örnek olduk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2020 17:07

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) koronavirüs salgınının etkilerine karşı çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “İlk günden itibaren hem üyelerini bilgilendirme, hem de ekonomik etkileri azaltma adına çalışmalar yaparken, bu süreçte olumsuz etkilenen aileleri ve sağlık çalışanlarını da unutmadık. Ramazanda ve öncesinde dar gelirli ailelere erzak yardımı için üyelerimizi harekete geçirdik, salgınla mücadele konusunda yoğun çaba sarf eden sağlık çalışanları için iftar ve sahur organizasyonları gerçekleştirdik. Bu arada video konferanslarla üyelerimizi yeni iş alanları konusunda da bilgilendirmeye devam ettik” diyor.

Haberin Devamı

İlk olarak siz “işçi çıkarmayacağız” dediniz. Bu çıkışınız karşılık buldu mu?
Virüs salgının tüm işletmelerimizdeki çarkları yavaşlattığı, hatta durma noktasına getirdiği zorlu bu dönemde, DOSABSİAD Yönetim Kurulu olarak aldığımız ortak kararla işçi çıkarmayacağımızı taahhüt ettik. Firmalarımızın bugünlere gelmesinde büyük emeği olan çalışanlarımızın mağdur olmaması ve toplum düzenin sağlam bir şekilde korunması için tüm iş insanlarımızın gereken en yüksek fedakârlığı yaptığından ve yapmaya devam edeceğinden şüphemiz yok. Seferberlik anlayışı ve milli birlik ruhu ile yönetilmesi gereken bu süreci ekonomik alanda başarıya ulaştırmanın, işçi işveren dayanışmasıyla ortaya konulacak güçlü bir duruşla mümkün olacağı düşüncesindeyiz.
Koronavirüs salgını ile ilgili gelişmeleri anbean takip eden DOSABSİAD, Türkiye’de istihdam garantisi taahhüt eden ilk sivil toplum kuruluşu oldu. “Bu süreçte işçi çıkartmayacağız” çıkışımız önce ülkenin ticaret merkezi İstanbul’dan ardından da ülke genelinde karşılık buldu.

Haberin Devamı

Pandemi sürecinde hayli aktif bir görüntü çizdiniz. Neler yaptınız?
ilelerinden uzak kalan ve salgından etkilenen vatandaşlarımızı sağlıklarına kavuşturmak için canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarımızın kahramanlıklarını asla unutmayacağız. Tüm sağlık çalışanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Uludağ Üniversitesi’ne 2500, Demirtaş Semt Polikliği’ne 9500 maske, DOSAB ile birlikte de Yüksek İhtisas Hastanesi için özel olarak üretilen 300 siperlik bağışladık.

 

Sosyal yardımlarda da DOSABSİAD adı öne çıktı. Bu süreçte hangi kanallardan yardımlar gerçekleştirdiniz?
DOSAB ve DOSABSİAD ve üyesi iş insanları, koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde iftar yemekleri verilemeyeceği için dar gelirli ailelere katkıda bulunmak amacıyla içinde çeşitli gıda maddelerinin bulunduğu erzak kolileri hazırlattı. Hazırlanan koliler Demirtaş Cumhuriyet, Barbaros ve Sakarya ile Osmangazi İsmetiye mahallelerine Ramazan ayı boyunca belli aralıklarla dağıtılacak. Yardımların ilk bölümünü oluşturan koliler, 5 mahallenin muhtarlarına teslim edildi. Ayrıca ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin koli erzak dağıtımı gerçekleştirmeyi planladık.

Haberin Devamı

Üyeleriniz için yaptığınız çalışmalar nelerdi?
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TUGİAD) Bursa Şubesi ile birlikte farklı bir organizasyona imza attık. DOSABSİAD ve TUGİAD Bursa Şubesi üyeleri yeni yatırım olanaklarını ve dünyadaki teknolojik gelişmeleri, video konferans teknolojisini kullanarak konunun uzmanından dinlediler ve değişen dünya düzenine uyum sağlamanın da ötesinde, ‘nasıl bir adım öne geçeriz’ sorusunun da cevabını aradılar. Blockchain Uzmani Turan Almammadov, Azerbaycan’dan görüntülü programla bağlanarak “Blockchain Teknolojisi ve Kripto Para” konusunda webinar (internet semineri) düzenledik. İnteraktif bir ortamda gerçekleşen seminerde, blockchain ve 5G uyumlanma süreci üzerinde duruldu, yatırım tüyoları üzerinde değerlendirmede bulunuldu. Bu arada toplantıyı takip eden DOSABSİAD ve TUGİAD Bursa Şubesi üyelerinden bazıları ise seminer sırasında bu konuda yatırım yaptıklarını belirtti. DOSABSİAD, eski FED (ABD Merkez Bankası) Ekonomisti ve Erste Bank CEO’su Erkin Şahinöz’ü de video konferans yöntemiyle üyeleriyle buluşturduk.

Haberin Devamı

Sokak hayvanları da sizin ilgi alanınızda. Bu konuda çalışmalar yürüttünüz mü?
Sokak hayvanlarının bu süreçte barınaktaki hayvanlardan daha şanslı olduğuna işaret etmek istiyorum. Bu süreçte barınaktaki hayvanlara destek amacıyla “ek bütçe” oluşturduk. Şu anda barınaklardaki imkanlar daha sınırlı. Hayvanlar barınakta rahat diye düşünülmesin. Gerçekten burada çok özverili çalışan bir ekibin gözetiminde güvendeler ama onların önemli miktarda mamaya gereksinimleri var. DOSABSİAD olarak 11 yıldır barınağa destekte bulunuyoruz. Biz herkese çağrı yapıyoruz. Bu hayvanlar da can taşıyor ve onlara mama ile destek olalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!