İnegöllü sanayicilerden ücretsiz özel okul

Güncelleme Tarihi:

İnegöllü sanayicilerden ücretsiz özel okul
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 14:58

İnegöllü sanayicilerden ücretsiz özel okul

Haberin Devamı

 

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) – BURSA’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Estetik Yay firması sahibi Abdullah Ezim ile mimar Ersin Bahçeci ve iş kadını Hatun Malgaralı, İnegöl’de ilk olma özelliğine sahip ücretsiz eğitim verilecek özel okul yaptırıyor. 396 öğrenciden 300'ünün ücret ödemeden eğitim göreceği özel okul 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılacak.

İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 bin metrekare alan üzerinde kurulacak, 12 bin metrekare kapalı alana sahip özel okulun 14 milyon lira maliyetle yapımı devam ederken, okula alınacak toplam 396 öğrenciden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. “Özel Bilim Dünyası Okulları” kurucu ve yönetim kadrosu, hayata geçirecekleri projeyi kamuoyu ile paylaştılar. Özel Bilim Dünyası Okulları kurucularından iş adamı Abdullah Ezim, "Okulumuzun inşaatına başladık, son sürat devam ediyor. Okulumuzun ismi Özel Bilim Dünyası Okulları olacak. Bu okullar ağırlıklı teknik eğitim okuludur. Bu okulların bir özelliği olacak. Burası bir kolej olacak ama öğrenciler ücret ödemeyecek. Okulumuzun inşaatı hızla devam etmektedir. Önümüzdeki eğitim sezonuna okulumuzun açılışı yapılacak" dedi.

Okul ile alakalı detaylı bilgilendirme yapan Özel Bilim Dünyası Okulları Müdürü Ertan Kalkanlı ise, "Okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle İnegöl İhtisas OSB'de eğitime başlayacak. Büyük ağırlığı tamamen ücretsiz bir teknik kolej ve akademik koleji bulunan bir kampüs şeklinde olacak. Okulumuz yaklaşık 20 bin m2'lik bir alan üzerine kurulmuş toplam 12 bin metrekare kapalı alandan oluşacak. Okulumuzda 48 derslik, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, bilgisayar destekli kütüphane, yaklaşık 800 metrekare spor salonu, 400 kişi kapasiteli konferans salonu, yemekhane ve meslek alanlarına ait uygulama atölyelerimiz bulunacak" şeklinde konuştu.

300 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Okul binasının 2 bölümden oluştuğunu ifade eden Kalkanlı, "Akademik ve Teknik Kolej olacak. Teknik kolejimizde toplam 36, akademik kolejimizde ise toplam 16 dersliğimiz olacak. Öğrenci alımında iki kriter kullanacağız. MEB'in yapacağı TEOG yerine gelen sınavı kullanabiliriz yada kendimiz bir seçme sınavı yapabiliriz, şu anda net değil. Çok kısa bir süre içerisinde de ilk önce ön kayıt anlamında İnegöl ölçeğinde, hatta Yenişehir'i de dahil etmeyi düşünüyoruz, öğrenciler için seçme sınavı yapmayı düşünüyoruz. Bu sınav çerçevesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 300 öğrenci, Anadolu Lisesi'nde ise 96 öğrenciyi saflarımıza katmayı planlıyoruz. Sınav mevcutlarımız ise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 30, Anadolu Lisesi'nde ise 24'er kişiden oluşacak. Öğrencilerimi 11.  ve 12. sınıfta işletmelerde staj görecek. Okul- sanayi işbirliği birimi oluşturacağız. Mezun öğrencileri işveren ile buluşturacağız. Bunu okul bünyesinde her yıl yapacağız. Okulumuz tamamen bir özel okul, bir kolej ve özel sektör mantığı ile yürütülecek bir kurum. Her yıl 300 öğrenci alacağımız teknik kolejimizde eğitim öğretim ücreti adı altında hiç bir ücret talep etmeyeceğiz. Anadolu Lisesi'nde okuyacak olan öğrencilerimiz için alacağımız ücret de velileri üzmeyecek" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!