Çiftler düğün istiyor belirsizlik korkutuyor

Güncelleme Tarihi:

Çiftler düğün istiyor belirsizlik korkutuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2020 09:43

Çiftler, düğün organizasyonlarını gerçekleştirmek istiyorlar. Bu konuda birçok belirsizliğin olması ise onları tedirgin ediyor. Kısıtlamalarla ilgili kararların açıklanması ile birlikte harekete geçmeyi planlayan çiftler, düzenlemelere göre ilerlemeyi düşünüyor.

Haberin Devamı

 

Gizem Bayraktar (Öğretmen) - Kadir Güzel (Gazeteci)

Çiftler düğün istiyor belirsizlik korkutuyor


Düğünlerini 19 Temmuz’da yapacaklarını açıklayan Kadir Güzel, Haziran ayından sonra normalleşmenin başlayacağına güvenerek, planlarında herhangi bir değişikliğe gitmediklerini kaydetti. Ancak düğün organizasyonları ile ilgili belirsizliklerin hala sürdüğünü hatırlatan Güzel, “Sayı kuralını bilmiyoruz. Herkes maske mi takacak? Sosyal mesafe kuralı düğünlerde nasıl işleyecek? Belirli zorunluluklar olur ama net değil” diye konuştu.
FOTOĞRAF BİLE ÇEKTİREMEDEN DÜĞÜN BİTECEK
Yaşananların kültürel olarak şok etkisi yaratabileceğine de değinen Güzel, “Çiftetelliyi, halayı bırakın; karşılama ve içerdeki düzenleme ile ilgili bile sıkıntı var. Sadece göz göze bakışarak, ‘Hoş geldin’ diyeceğiz. Bir fotoğraf dahi çektirmeyerek, düğünler sonlanacak. Fotoğraf, takı, el öpmek gelenektir. Hiçbiri olmayınca bambaşka bir durum ortaya çıkıyor. Tiyatro gibi bir durum oluyor. Ben tahsilat bürosu açacağım, takısını bırakıp, gidecek gibi bir durum oluşuyor” dedi.
DÜZENLEMELERE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ
Düğünü iptal etmeyi hiç düşünmediğini ifade eden Güzel, devletin vereceği karara göre hareket edeceklerini söyledi. Sayı kısıtlamasına göre planlama yapmayı düşündüklerini de belirten Güzel, “Yaşlılara düğün davetimiz olacak. Gelmelerini çok istiyoruz ama ‘Durumlar ortada, kendinizi zorlamayın’ diyeceğiz. Kiraladığımız alan açık hava olduğu için avantajları olabilir. Belirlenen düzenlemelere göre ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çiftler düğün istiyor belirsizlik korkutuyor

Ezgi Gür Karakaş (Endüstri Mühendisi) - Sinan Karakaş (Yönetmen ve Sosyal Medya Danışmanı)

Düğün tarihlerinin 18 Nisan olduğunu anımsatan Sinan Karakaş, koronavirüs tedbirleri nedeniyle mecburen ertelemek zorunda kaldıklarını kaydetti. Nikahı gerçekleştirdiklerini, düğünü ise 21 Ağustos’ta yapacaklarını açıklayan Karakaş, “Koronavirüs ile ilgili tedbirlerin azalacağını düşündüğümüz için bu tarihi seçtik. Süreç azalarak devam ediyor ama insanların psikolojik olarak iyileşme süreci var. Bundan dolayı çok emin değiliz. Şu an belirsizlik ve tedirginlik var. Her şey normale dönse bile birçok insan düğüne gelmek istemeyecek. Çekincelerimizden birisi bu” dedi.

Haberin Devamı

GÜNDÜZ NİKAH, AKŞAM DÜĞÜN

Organizasyon ile ilgili davetiye dağıtmadıklarını anlatan Karakaş, kişi kapasitelerindeki düzenlemeye göre hareket edeceklerini kaydetti. Önceki davet listesine göre sayıda düşüş olabileceğine değinen Karakaş, “Bu durum bizim için zor olacak. Özellikle yaşlıları çağırmayıp, genç arkadaş çevremizi çağırmayı planlıyoruz. Gelmek isteyenler için gündüz yine nikah töreni gibi bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Sosyal mesafeyi koruyacak şekilde bir etkinlik yapacağız. Oynamalı değil de bir nikah töreni şeklinde sembolik olarak yapılacak” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADAN DÜĞÜN

Belirledikleri tarihte sembolik bir düğün etkinliği gerçekleştirdiklerini anımsatan Karakaş, “Nikahı evde yaptık. Sosyal medyada canlı yayın gerçekleştirdik. Yayına arkadaşlarımız da katıldı. Bizim açımızdan buruktu ama böyle bir durumda elimizdeki imkanları değerlendirdik. Etrafımızdaki arkadaşlarımız için de ilk oldu” dedi.

Haberin Devamı

BALAYI DA İPTAL OLDU

Düğünün haricinde balayı programlarını da iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Karakaş, “Yurtdışına gidecektik. Maldivler’de balayı almıştık. İptal oldu. İptallerle ilgili de herhangi bir sıkıntı ve mağduriyet yaşamadık. 21 Ağustos’tan sonra da muhtemelen iptal olacak çünkü gideceğimiz ülkenin durumunu bilmiyoruz. Balayı açısından da bir handikap var” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!