Artvinliler Bitlis’te ilçelerdeki tarihi mekanları gezdi

Güncelleme Tarihi:

Artvinliler Bitlis’te ilçelerdeki tarihi mekanları gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 23:30

Artvinliler Bitlis’te ilçelerdeki tarihi mekanları gezdi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu tarafından başlatılan ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bitlis’e gelen Artvinliler, programın 3’üncü gününde Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini gezdi.
Gezi kapsamında Ahlat Selçuklu Mezarlığı'na gelen Artvin heyetini, Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban karşıladı. Selçuklu Mezarlığı hakkında kafileye bilgi verilen konuk heyet, daha sonra ilçe merkezindeki meydanda Artvin Halkoyunları ekibinin gösterilerini izledi. Oyunun sonunda ekip, Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu’na Türk Bayrağı hediye etti. Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise Artivnli heyete, öğlen yemeği ikram etti. Buradan da Adilcevaz ilçesine geçildi. Artvinlileri burada Belediye Başkanı Necati Gürsoy karşılandı. Projenin 3’ncü ve son gününde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, projenin amacına ulaştığını, kardeşlik köprülerinin sonsuza dek süreceğini belirterek şöyle konuştu: 
“İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun himayelerinde ‘Kardeş Şehirler Projesi kapsamında başlatılan çalışmaların 2’nci ayağındayız. Trabzon-Mardin kardeş şehir projesinden sonra Bitlis ile Artvin arasında gönül köprüsü oluşturduk. Önce Artvin’de Bitlis’i ağırladık. Şimdi de Bitlis’te Artvin’i ağırlıyoruz. Son derece olumlu ve güzel duygular yaşıyoruz.  Kardeşliğimizin pekişmesi noktasında başlatılan proje bizlere çok şeyler katıyor. Artvin’den Bitlis’e gelen insanlar Bitlis’in o muhteşem tarihini, güzelliğini, doğasını bizzat kendileri görmüş oldular. Şimdi Artvin’e dönecekler eşlerine ve dostlarına Bitlis’i anlatacaklar. Dolayısıyla Artvin’den Bitlis’e daha farklı bir bakış açısı çizilecek. Bu projelerin devamı noktasında çok ciddi bir gayret var. Bu proje burada tamamlandı. Sırada Bingöl-Gümüşhane, Muş-Giresun var. Siirt-Rize var. Diyarbakır, Batman var. Güneydoğu ile Karadeniz’deki bütün illerimizde bu projeyi uygulayacağız. Burada amaç şu sıcak gündemde ülkenin birlik ve beraberliğini dosta düşmana göstermektir.” 
Artvin Kültür ve Turizm Şube Müdürü İhsan Aslan 3 gün boyunca kendilerini ağırlayan Bitlislilere teşekkür ederken, Bitlis Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban ise 2 hafta önce 55 kişilik bir heyetle Artvin’e gittikleri ve güzel duygularla ayrldıklarını söyledi. Çoban, “Artvin’den gelen 50 kişilik heyetle Bitlis’in tarihi mekanlarını ve doğasını keşfetme imkanı sunduk. Umarım memnun kalmışlardır. Buradaki dostluğumuz baki kalacaktır” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!