Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Modern Biathle / Modern Triathle Ferdi Türkiye Şampiyonası Ve Kulüpler Türkiye Kupası Yarışmaları Başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Modern Biathle / Modern Triathle Ferdi Türkiye Şampiyonası Ve Kulüpler Türkiye Kupası Yarışmaları Başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2015 11:46

PENTATLON YARIŞLARI AYVALIK'TA YAPILDI.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Modern Biathle / Modern Triathle Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupası Yarışmaları Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başladı.
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun 2015 Yılı faaliyet programında yer alan, koşu-yüzme-koşu ve atış-yüzme-koşu yarışmalarından oluşan, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Modern Biathle / Modern Triathle Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupası Yarışmaları, Ayvalık’ın dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarında açılış seremonisi sonrası, Sarımsaklı Vilayetler kampı sahilinde özel olarak oluşturulan parkurda başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası gerçekleştirilen Açılış seremonisinde Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Türkiye Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, İlçe Gümrük Müdürü Mehmet Salih Arık, İlçe Tapu Müdürü Zekeriya Bencik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün, İlçe Meteoroloji Müdürü Emin Yılmaz hazır bulundu.
Seremonide açılış konuşmasını yapan Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, Türkiye’de son günlerde şehit olanlara Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, “Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Ayvalık’ta ilk defa gerçekleştirilen bu şampiyonada mücadele edecek takım ve sporculara başarılar diliyorum. Yarışmalarda başarılı olan ve milli takım forması ile ülkemizi temsil edecek olan sporcularımıza da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
Türkiye genelinde, 11 il ve 39 kulüpten ve ferdi olmak üzere 189 erkek, 127 kadın toplam 316 sporcu katıldığı yarışmaların ilk etabında; Yıldız Erkekler A kategorisinde; İzmir’den Ara Tümer birinci, Ankara’dan Buğra Ünal ikinci ve yine Ankara’dan Arda Selçuk üçüncü oldu.
Bu etapta dereceye giren sporculara ödüllerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müfettişi Rıza Barut verdi.
Yarışmaların Yıldız B Bayan kategorisinde; Elif Polat Canlı birinci, Büşra Akduman ikinci ve Lara Deniz üçüncü oldu.
İlk gün yarışlarının Yıldız B Erkekler etabında ise; İzmir’den Oktay Arıkan birinci, Kocaeli’den Ata Toprak Acar ikinci, Ankara’dan Dora Nusretoğlu ise üçüncü oldu.
Ayvalık’ta ilk defa düzenlenen ve Ayvalık Kaymakamlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin katkıları ile yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcuların, yapılacak değerlendirmeler sonucunda, 19 -20 Eylül 2015 tarihlerinde Gürcistan’ın Batum kentinde yapılacak Open Biathle-Triathle Dünya Şampiyonası ve 28 Ekim- 1 Kasım 2015 tarihleri arasında, Kuşadası’nda yapılacak Open Biathle-Triathle Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edeceği bildirildi.
Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Av. Yaşar Akşin yarışmalar ile ilgili olarak muhabirimize yapmış olduğu açıklamada;‘Bilindiği üzere Modern Pentatlon, sporcuların 5 disiplinde yarıştığı Olimpik bir spordur. Bu disiplinler yüzme, kombinasyon (koşu-atış), eskrim, biniciliktir. Sporcularımız 18 yaşından itibaren 5 disiplini yapmaya başlamakta, yarışmalardaki sıralamaları, bu disiplinlerden almış oldukları toplam puana göre belirlenmektedir. Modern Biathle, Modern Pentatlonun ilk adımı olup, koşu ve yüzme disiplinlerinden oluşmaktadır. Modern Triathle de ise, koşu ve yüzmeye atış eklenmektedir. Bu dallarda yarışan, özellikle küçük yaştaki sporcular, Federasyonumuzun gelecek planlaması açısından çok önemlidir. Çünkü istekli ve yetenekli sporcular ileride iyi bir Pentatlon sporcusu olabilirler. Bu sporcuları heveslendirmek ve yukarı yaşlara sporcu kazanabilmek için Dünya’da bu yarışmalara çok önem verilmektedir” dedi.
Federasyon bünyesindeki sporcuların uluslararası alanda büyük başarılar elde ettiklerine işaret eden Başkan Akşin, “Başarılı sporcuları çoğaltmak için alt yapıya önem vermekteyiz. Yarışlarımıza bu denli yoğun katılımların olması bizi oldukça sevindirmektedir. Katılan sporcu, antrenör ve kulüplerimize başarılar diliyorum. Katkılarından dolayı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Ayvalık
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı’na teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!