İdil Biret ve genç yeteneklerden Cunda'da konser

Güncelleme Tarihi:

İdil Biret ve genç yeteneklerden Cundada konser
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 11:54

İdil Biret ve genç yeteneklerden Cunda'da konser

Haberin Devamı

Tuncel YILMAZ/AYVALIK (Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ünlü piyanist İdil Biret ve Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AİMA) ders verdiği masterclass öğrencileri, unutulmayacakk bir konser gerçekleştirdi. Biret ve öğrencileri konserin sonunda uzun süre alkış aldı.
Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde 2 Ağustos- 9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen piyano masterclassına Türkiye genelinde çeşitli konservatuarlarda eğitim gören 11'i kız 14 öğrenci katıldı. 10 yıldır olduğu gibi yine dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'ten ders alan masterclass öğrencileri, dün Cunda Kültür Merkezi'nde konser verdi. Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamındaki konseri TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer ve eşi Yasemin Gençer, Devlet eski Bakanı Ali Bozer, işadamı Halil Bezmen,   Prof. Dr. İlber Ortaylı, Afganistan'ın eski Kralı Emanullah Han'ın oğlu Abbas'ın da ralarında bulunduğu yaklaşık 1200 kişi izledi. Konserde, öğrenciler Johann Sebastian Bach ve Franz Lizst'in eserlerinden oluşan repertuvarı seslendirdi.
DIŞARIDA DEV EKRAN
Onlarca sanatseverin kültür merkezinin kapısı önünde kurulan dev ekranla içerideki konseri izlediği gecede öğrenciler Emre Nurbeyler, Nihan Ulutan, Ayda Arman, Başak Merev, Yağmur Şimşek, Leyla Cemiloğlu sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı.
Öğrencilerin ardından piyanonun başına geçen İdil Biret, sihirli parmaklarıyla kültür merkezini hınca hınç dolduran sanatseverlere unutulmaz bir konser verdi. Konserin ardından ayakta alkışlanan dev sanatçıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket sundu.
Konserin sonunda AİMA'ya katkıları nedeniyle sanatsever Lale Tuluy'a AİMA Başkanı Prof. Dr. Filiz Ali tarafından, Filiz Ali'ye de Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından sanat verdikleri destekler nedeniyle plaketleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!