Zamlı Ekmek 15 Mayıs'ta

Güncelleme Tarihi:

Zamlı Ekmek 15 Mayısta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2019 10:17

Uzun süredir gündemde olan ekmek fiyatları ATSO Meclisi’nde netlik kazandı. Mecliste onaylanan karara göre 240 gram ekmek 1.50 lira, 280 gram ekmek de 1.75 lira oldu. Yeni fiyatlar 15 Mayıs’ta yürürlüğe giriyor.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) nisan ayı meclis toplantısında 15 Mayıs’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni fiyatlar açıklandı. Fırıncılardan gelen yoğun talepler üzerine alınan karara göre, 240 gram katkısız ekmek 1.50 lira, 280 gram katkısız ekmek 1.75 lira, 240 gram katkısız odun ekmeği 1.75 lira, 280 gram katkısız odun ekmeği de 2 lira olarak belirlendi. Ramazan pidesi ise 300 gram 3 TL olarak belirlendi. ATSO 7’nci Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi tarafından önerilen ve meclis üyeleri tarafından kabul edilen karara göre, ekmeğin azami kilogram fiyatı 5 TL’den 6.25 TL’ye yükseltildi.

EKMEĞE ZAM KAÇINILMAZDI

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce ve yönetiminin de katıldığı toplantıda onaylanan yeni fiyatlar sektör üyeleri arasında memnuniyet yarattı. ATSO Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, “Yüksek girdi maliyetlerine rağmen, aylardır ekmek fiyatları sabit tutuluyor. Kaliteye bakmadan fiyatla oynarsanız, halkın sağlığını riske atmış olursunuz. Ankara’da ekmek zam yapılırken, Antalya’da da zam kaçınılmazdı” dedi.
Tüketici güven endeksinde nisan ayında belirgin bir artış olduğuna değinen Cihangir Deniz, piyasadaki güven artışının tüketime ve satışlara yansıdığını belirtti. Ekonomide yüksek enflasyon, işsizlik ve durgunluk devam ettiğini belirten Deniz, işsizlik oranının 4 puan, genç işsizliğinin de 7 puan arttığını ifade etti.

SEZONA İYİ BAŞLANGIÇ

Haberin Devamı

Önümüzdeki süreçte Turizm Master Planı’nın açıklanacağını ve Turizmde Geliştirme Fonu’nun kurulacağını kaydeden Deniz, bu yılki tanıtım politikasının da etkisiyle Antalya’nın turizmde sezona iyi bir başlangıç yaptığını belirtti. Turizmde yoğun sezon başlamadan önce esnaf kent merkezinde şehir içi düzenlemeler, kaldırım işgalleri, hanutçuluk, marka ihlalleri gibi konularda eksiklerin giderilmesi gerektiğinin altını çizen Deniz, “Kaleiçi ve Kalekapısı’nda uyarılara rağmen imitasyon ürünler satılıyor. Halen turistin önünü kesenler var, bazı sokaklardan geçmek bile zor. Kaldırımlar işgal edilmiş, yolun ortası işgal edilmiş, sandalyeler atılmış, yerli de yabancılar da rahat geçemiyor. Esnaf kendisini yenilemeden her şeyi yöneticilerden beklerse hiçbir yere varamayız. Turist kente insin diyorsak kaliteyi artırmalıyız“ diye konuştu.

GEÇ OLSA DA MEMNUN EDİCİ

Haberin Devamı

Ekmekte alınan fiyat artışı kararını geç kalınmış olsa da memnun edici bir karar olarak değerlendiren ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Son 9 ayda artan maliyetler nedeniyle 20 fırın battı, 76 fırın icralık oldu. Biz şimdi can suyu verdik. Bundan sonra fırıncılar zarar etmemiş olacak. Halkın ucuz ekmek yemesi tabiki önemli. Ama vatandaşın sofrasına ucuz ekmeğin ulaşmasını devlet sektörü sübvanse ederek sağlamalı. Asıl talebimiz kilogram fiyatının 7.5 lira olmasıydı. Ancak şu an belirlen 6,25 lira kilogram fiyatı ile sektör hiç değilse ayakta kalacak. Batmayacağız diye düşünüyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!