VİZE DUVARI YIKILMALI

Güncelleme Tarihi:

VİZE DUVARI YIKILMALI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 10:05

Türkiye ile Rusya arasındaki vize yakınlaşması ihracatçının yüzünü güldürdü. BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar, “İki ülke arasındaki vize duvarı yıkılmalı” dedi.

Haberin Devamı

 

RUSYA Dışişleri Bakanlığı’nın Türk vatandaşlarına yönelik bazı kategorilerde vizelerin kaldırılmasına hazır olduklarını açıklaması ihracatçıları sevindirdi. İki ülke arasındaki yakınlaşmanın ticarete yönelik etkilerini değerlendiren Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar, “İki ülke arasındaki vize duvarı yıkılmalı” dedi.

RADİKAL DAVRANILMALI

Vize serbestliğinin iki ülke açısından da önemli olduğunu kaydeden Bahar, “Türkiye’den Rusya’ya ticaret ve turizm amaçlı giden kişi sayısı son derece yüksek. Bu da demek oluyor ki vizelerin kaldırılması Rusya için de çok önemli. Tabi bizim için Türk TIR’larının Rusya’ya giriş hakkı da büyük önem arz ediyor. Bu konuda da radikal adımlar atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TİCARET GELİŞECEK

Haberin Devamı

TIR’ların transit geçişini sağlayan 6 bin dozvola belgesinin olduğunu buna bin 500 belge daha eklendiğini vurgulayan Bahar şöyle devam etti: “Bu belgeler yetersiz. Biz bir an önce bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. Eğer bu yapılabilirse iki ülke arasındaki ticari ve insani ilişkiler en üst noktaya çıkacaktır. Biz son dönemde atılan adımlardan memnunuz.”

HAİNLİK TEPKİSİ

Dövizdeki hareketliliğin ihracat yapan şirketlere ve hedeflere yansımalarını değerlendiren Bahar, kendilerine bağlı hiçbir sektörde panik havası yaşanmadığını, Türk iş dünyasının spekülasyonlara itibar etmediğini söyledi. Bahar, “Bankalar batacak gibi söylemlerin içine girmek hepimizi geri dönüşü olmayan yollara sokar. Bankalar bir ülkenin namusudur. Kasıtlı olarak bir takım spekülatif söylemler geliştirmek vatan hainliğidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!