‘UNESCO’YA İMZALI ÇAĞRI

Güncelleme Tarihi:

‘UNESCO’YA İMZALI ÇAĞRI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2019 10:33

Yurt dışına kaçırılmış tarihi eserlerin Anadolu’ya dönüşü için dijital imza kampanyası başlatan ATAV, toplanan imzaları Birleşmiş Milletler (BM) Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı’na (UNESCO) gönderecek.

Haberin Devamı

ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV), ‘Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir’ projesi kapsamında hazırladıkları Nereidler Anıtı’nın yüzde 50 oranındaki kopyasını 28 Haziran’dan itibaren Antalya Havalimanı Dış Haberler Terminali’nde sergilemeye hazırlanıyor. Antalya Valiliği desteği ve Fraport TAV Antalya sponsorluğunda yürütülen farkındalık çalışmasında, Anadolu’nun Xantos Antik Kenti’ne ait olmasına rağmen İngiltere’deki British Museum’da sergilenen Nereidler Anıtı sembol olarak sergilenecek.

‘UNESCO’YA İMZALI ÇAĞRI

KAMPANYA BAŞLATILDI
Anadolu’dan yurt dışına çıkarılmış tüm eserlerin hatırlatılması ve bu konuda kamuoyu oluşturulması amacıyla hazırlanan proje için www.culturalheritages.org adlı bir web sitesi hazırlandı. Ayrıca change.org’da ‘Eserler ait olduğu yerde güzel midir?’ sorusuyla bir imza kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

UNESCO’YA GÖNDERİLECEK
Projenin havaalanında başlatılmasıyla birlikte Nereidler Anıtı’nın replikasının bulunduğu yerde bilgilendirme broşürleriyle birlikte anıtın fotoğraflarının yer aldığı kartpostallar dağıtılacak. Yerli ve yabancı turistler, bu kartpostalların üzerinde yer alan karekodlarla web sitesini ziyaret edebilecek. Change.org’da toplanan imzalar da UNESCO’ya gönderilecek.

‘UNESCO’YA İMZALI ÇAĞRI

ZİYARETÇİLERE TANITILACAK
ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, “Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde ziyaretçiler, gümrük noktasına gidene kadar bu takvimdeki eserlerin yer aldığı panoları görecek. Panolarda, 8’i yurt dışında bulunan Nereidler Anıtı, Harpy Anıtı, Payava Lahti, Ksanthos F,G, H Anıtı, Trysa Heroonu, Myra Kaya Mezarlarından bir çocuk kabartması, Perge’den bir Thyke Heykel ve Kordydalla Hazinesi yer alacak. Ayrıca panolarda ülkemize geri kazandırılan 4 eser de sergilenecek. Elmalı Definesi, Yorgun Herakles, Herakles Lahdi ve Yüzyılın Definesi Elmalı Sikkeleri bu kapsamda ziyaretçilere tanıtılacak” dedi.

Haberin Devamı

WEB SİTESİNİN İÇERİĞİ
Proje dahilinde hazırlanan web sitesiyle ilgili de bilgi veren Ege, sözlerine şöyle devam etti: “Ziyaretçiler, websitemize girdiklerinde Prof. Dr. Nevzat Çevik’in proje ile ilgili hazırladığı bilgileri web ortamında görebilecek. Aynı zamanda 2018 yılı Memleketim Antalya ‘Toprağına Beklenenler ve Kavuşanlar’ temalı takvimimizde yer alan eserleri görebilecekler. Bu sayede kentimize gelen misafirler ülkemize geri dönen eserler ve halihazırda yurt dışında sergilenen eserlerin hangi müzelerde sergilendiğine dair bilgiye sahip olacaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!