ULAŞIM ESNAFI MODEL PEŞİNDE

Güncelleme Tarihi:

ULAŞIM ESNAFI MODEL PEŞİNDE
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2021 09:14

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, akaryakıt fiyatındaki küçük bir değişimin bile maliyetleri etkilediğini belirterek, “Eğer kilometre başına ücret modeline geçiş yapılırsa bu kısır döngüden kurtulabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

AKARYAKITA peş peşe gelen zamlar Antalya’daki toplu ulaşım esnafını harekete geçirdi. Mevcut ekonomik koşulların ulaşım esnafı açısından kontrol edilemez hale geldiğini söyleyen Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, şartların iyileştirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le bir dizi görüşme yaptıklarını vurguladı.

OCAK AYINDA GÖRÜŞECEĞİZ
Akaryakıta gelen son zamanlardan sonra 1 otobüsün aylık giderinin 55 bin TL bandına ulaştığına dikkati çeken Arslan, “Giderimiz 55 bin TL, gelirimiz ise 39 bin TL civarı. Yani her ay cepten gidiyor. Bu durumu Başkan Böcek ile paylaştık. O da bize 2022 Ocak ayını işaret etti. Ocak ayının ilk haftasında kapsamlı bir görüşme yapacağız” dedi.

ZAM YOKSA DESTEK OLMALI
Başkan Böcek’in ulaşıma zam talebine sıcak bakmadığını vurgulayan Arslan, “Zam olmayacaksa o zaman akaryakıt desteği almak zorundayız. Aksi halde ulaşım hizmetini sağlıklı biçimde sürdürebilme imkânımız yok. Esnafımızın da tahmini akaryakıt desteği yönünde. Umarım ocak ayı hepimiz için iyi geçer” diye konuştu.

Haberin Devamı

MODELLERİ İNCELEDİK
Ocak ayında yapılacak görüşmede sadece zam ve destek talebinin değil Türkiye’nin farklı kentlerinde uygulanan ulaşım modellerinin de konuşulacağını kaydeden Arslan, şöyle devam etti: “Akaryakıt fiyatındaki küçük bir değişim bile maliyetlerimizi etkiliyor. Biz de esnaf olarak destek ya da ulaşıma zam yapılması talebinde bulunuyoruz.”

SİSTEM DEĞİŞEBİLİR
“Eğer kilometre başına ücret modeline geçiş yapılırsa bu kısır döngüden kurtulabiliriz. Biz ocak ayında yapılacak toplantıda bu konuyu da gündeme taşıyarak bundan sonraki süreçte ulaşım esnafına kilometre başına ödeme yapılmasını talep edeceğiz. Bu konuda Türkiye’nin diğer illerinde uygulanan modelleri örnek olarak sunacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!