Tuzaklı engelli yolu

Güncelleme Tarihi:

Tuzaklı engelli yolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2019 10:25

Antalya’da kontrolden çıkan kaldırım işgalleri, özellikle engelli bireylerin yaşam hakkını ihlal etmeye devam ediyor. Vatandaş, denetim ve yaptırımların yetersizliğinden şikâyetçi.

Haberin Devamı

ENGELLİ YOLUNA MOBİLYA PAZARI
ANTALYA’nın cadde ve sokaklarında her geçen gün artan kaldırım işgalleri özellikle engelli vatandaşları çileden çıkarıyor. Kent merkezinde Güllük, Doğu Garajı, Kâzım Özalp ve Şarampol Caddesi’ndeki işgallerin önlenmesine yönelik çalışmalar devam ederken, Serik İlçesi Atatürk Caddesi’nde ortaya çıkan görüntü kaldırım işgallerinin sadece kent merkezinde değil ilçelerde de kontrol edilemez boyutlara ulaştığını ortaya koydu.
KALDIRIMI KAPATTILAR
Cadde boyunca uzanan mobilya ve ikinci el eşya mağazalarının yola yığdıkları dolap, yatak, koltuk ve ahşap malzemeler nedeniyle kaldırım tamamen kullanım dışı kalırken, aynı güzergâhtaki görme engelliler için yapılan özel yol da engelliler için adeta tuzağa dönüştü. İhlallere tepki gösteren bölge sakinleri, yerel yönetimlerin bir an önce soruna müdahale etmesini bekliyor.
ÇÖZÜM İSTİYORUZ
Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Cemalettin Çakar, kaldırım ihlallerinin alışkanlık haline geldiğini belirterek, “Antalya kesintisiz ve güvenli yaya ulaşımı olan bir şehir değil. Yaya yollarındaki bağımsız hareket şeritlerini kentin her yerinde yaşanan işgaller nedeniyle kullanamıyoruz. Yetkilillerin bu soruna acil çözüm getirmeleri gerekiyor. Ancak şu ana kadar atılan adımların yeterli olmadığını düşünüyoruz” dedi.
GEREKENİ YAPACAĞIZ
Hayret uyandıran işgalin yaşandığı bölgeye belediye ekiplerince hızla müdahale edileceğini belirten Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, gereken disiplini sağlamak ve kent estetiğini korumak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. İşgalle alakalı gelen şikâyetlerin vakit kaybetmeden değerlendirildiğini aktaran Aputkan, “Rutin denetimlerle de yol işgallerinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Esnafımızın da kurallara uymalarını, insanların alanlarına saygı göstermelerini ve şehrin güzelliğini korumak konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!