TÜRSAB VE AKTOB’TAN GÜVENCE TATİLCİ MAĞDUR EDİLMEYECEK

Güncelleme Tarihi:

TÜRSAB VE AKTOB’TAN GÜVENCE TATİLCİ MAĞDUR EDİLMEYECEK
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2018 12:39

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Şahin, tatil planlaması seçim gününe denk gelen tatilcilere güvence verdi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI ve milletvekili seçiminin yapılacağı 24 Haziran 2018 Pazar gününü içine alan dönemde tatil planlaması yapan tüketicilere güvence veren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), rezervasyon değişikliklerinde hiçbir zorluğun yaşanmayacağını açıkladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği de (AKTOB), turizm tesislerinde gerekli düzenlemelerin yapıldığını vurguladı.

İPTAL DEĞİL, DEĞİŞİKLİK

Hürriyet’e konuşan TÜRSAB Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Şahin, “Erteleme süreci başladı. Seçim gününe denk gelen tatil planları doğal olarak başka günlere kaydırılıyor. Biz de süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için titiz bir takip yapıyoruz. Tabi iptal ve değişikliği birbirinden ayırmak lazım. Yerli turist seçim nedeniyle tatil yapmayacak gibi bir algı oluşmamalı” dedi.

KURUL ÇALIŞIYOR

Haberin Devamı

İç turizm yoğunluğunun seçim nedeniyle başka bir tarihe kayacağını kaydeden Şahin, “Sürecin yönetimi için istişare kurulu oluşturduk. Burada önemli kararlar da alındı. Seçimin sektöre yansımalarını en az hasarla atlatmayı planlıyoruz. Elbette haziran ve temmuz ayında rezervasyon sayısı düşecektir. Ancak tatilci imkânları doğrultusunda başka bir tarihe yönelecek” diye konuştu.

BİZE ULAŞSINLAR

Rezervasyon değişikliklerinde tüketiciyi mağdur eden uygulamaların olmayacağını kaydeden Şahin, şöyle devam etti: “Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok havayolu şirketi gerekli çalışmaları yaptı. Bize bağlı tesislerde de hummalı bir çalışma var. Yine de zorluk yaşayan tüketicilerimiz birliğimize ulaşarak şikâyetlerini iletebilir.”

‘DÖNEM KAYMASI OLACAK’

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dünya Turizm Örgütü İş Konseyi Üyesi Erkan Yağcı, “Seçim büyük ölçüde iç turizmi etkileyecek. Biz de bununla ilgili gerekli önlemlerimizi aldık. Çünkü oy kullanmak vatandaşlık hakkı. Elbette iptaller nedeniyle dönem kayması yaşanacak. Ama bu ne kaliteye ne de turizm hedeflerimize etki etmeyecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!