Turizmin kalbi Berlin'de atıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmin kalbi Berlinde atıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 14:29

 Turizmin kalbi Berlin'de atıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) heyeti dünyanın en önemli turizm fuarı olan ITB Berlin'e katılarak turizmcilere moral verdi.

Fuarda ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'e, Meclis Başkanı Süleyman Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu üyeleri Ethem Tayfun Kavukçu ve Ayhan Kızılsavaş eşlik etti. ATSO Başkanı Davut Çetin, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“ITB Berlin, her sene turizm trendlerinin ve Almanya pazarına dair sinyallerin görülebildiği önemli bir platform. Biz de ATSO olarak bu fuara büyük önem veriyoruz. Antalya'dan yaklaşık 2 bin turizm profesyoneli Berlin'de tanıtım çalışması yapıyor. Oda olarak bu etkinliği bir imaj çalışması yönüyle de ele alıyoruz. Burada harcanan yoğun mesainin, kurulan bağlantıların mutlaka olumlu etkileri olacaktır."

TÜRKİYE ALMANYA İLİŞKİSİ

Almanya- Türkiye ilişkilerinde son dönemde çalkantılar yaşandığına da değinen Davut Çetin, "Hem Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun hem de Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı'nın bu fuara bizzat katılmaları sektör temsilcilerine moral ve motivasyon verdi. İki ülke arasında yaşanan politik gerginliğin ılımlı mesajlarla bir şekilde sona ereceğine inanıyoruz" dedi.

Türk-Alman dostluğu tarihsel geçmişe dayandığına işaret eden Başkan Çetin, "Çok sayıda Türk kökenli insanımız Almanya'da yaşıyor, yine çok sayıda Alman vatandaşı da Antalya'da ikamet ediyor. Almanya, ülke olarak en güçlü ticari partnerimizden birisi. İki ülke arasındaki sorunların en kısa zamanda düzeleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Başkan Çetin, turizm sektörünün yapısı itibariyle ülkeler ve kültürlerarası sınırları kaldıran bir özelliğe sahip olduğuna değindi. Fuarın son iki gününün Alman halkına açık olacağına değinen Çetin, "İnanıyorum ki; burada da Alman dostlarımız, Türkiye'ye yoğun ilgi göstereceklerdir. ITB Berlin'in de iki ülke arasındaki dostluğun güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Diğer taraftan önümüzdeki sezona dair Almanya pazarındaki sinyallere baktığımızda; son dakika rezervasyonları yine önemli olacak gibi görünüyor. Çünkü sektör, gelişmelerden çok hızlı etkileniyor. Alman dostlarımızı, Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızı önümüzdeki sezon kentimize bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!