TURİZMDE EKİM UMUDU

Güncelleme Tarihi:

TURİZMDE EKİM UMUDU
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2021 10:20

TÜROB’un 2021 raporu, hızlı bir toparlanmaya işaret etti. Turizmde tüm ana pazarlarda hareketin sağlandığı ekim ayında sektör profestonelleri, Antalya’ya gelecek turistin 1.5 milyona ulaşması beklentisi içinde.

Haberin Devamı

ANTALYA turizminin 5 önemli turist kaynağı olan Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere ve Polonya pazarlarının tamamının uluslararası hava trafiğine açık olduğu ekim ayında turizmcilerin beklentisi 1.5 milyon turist. Sektöre umut veren pandemi kısıtlamalarının ertelendiği eylül ayını 7 milyon turistle kapatan Antalya’da, sektörel tahminlere göre bu rakam ekim sonunda 8.5, sezon bitiminde de 9 milyona çıkmış olacak. Pandemiye rağmen en yüksek ziyaretçi sayısına sahip dünya turizm şehirleri arasında ilk sıralarda yer alan Antalya’nın toparlanma rakamları, Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) 2021 raporuna yansıdı.

DOLULUK YÜZDE 79.9’A ULAŞTI

Antalya’da otellerin doluluk oranının geçen yılın ağustos ayına göre bu sezonda yüzde 19.9 arttığını ortaya koyan rapor, toplam oranın yüzde 79.9’a ulaştığını gösterdi. Pandemiden önce bu oranın 83.5 olduğu hatırlatılırken, turizmde son 3 yıl rakamlarının değerlendirildiği raporda şu bilgilere yer verildi: “2021 yılbaşından ağustos sonuna kadar geçen sürede toplam doluluk yüzde 47.8 oldu. 8 aylık bu oran 2019’da ise yüzde 66’yı bulmuştu.”

Haberin Devamı

FİYATLAR YÜZDE 9.9 ARTTI

Ortalama günlük oda bedelinin ağustos ayında 232.86 Euro olduğunu aktaran rapor, fiyatlarda 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 9.9’luk bir artış yaşandığını kaydetti.  Oda başına elde edilen gelirler de geçen yılın ağustos ayına oranla yüzde 31.8 artarak, 169.73 Euro’yu buldu. Yılın ilk 8 ayında ortalama oda bedelinin 147.71 Euro olduğunu duyuran rapor, oda başına elde edilen gelirin Ocak-Ağustos ortalamasını da 70.58 Euro olarak açıkladı.

 

PAKET TURLAR

2021 yılının ocak-eylül arasındaki 9 aylık döneminde paket turla Antalya’ya gelen turist sayısının geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 190 artarak 6 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. Paket turla en fazla yolcu gelen ülkeler ise Rusya ve Ukrayna oldu. Antalya Paket Tur Pazarı Raporu sonuçlarına göre; Antalya’da en çok turist getiren tur operatörleri içinde ilk 3 sırayı Anex Turizm, TUI ve Odeon aldı. Onları Pegas Touristik, MPI Turkey, TezTour, Biblo Globus, Joinup, DerTour ve Intourist, izledi. İkinci 10’lu gruptaki tur operatörleri ve incoming firmaları arasında ise Summer, Akay, Novanta, Peninsula, Alltours, Fibula, Traveyo, Ihs-Lmx, MTS OTS ve Corendon yer aldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!