TL’YE GÜVENİN ZARAR ETMEYİN

Güncelleme Tarihi:

TL’YE GÜVENİN ZARAR ETMEYİN
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 10:42

Antalya iş dünyası, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmayla ilgili yatırımcıyı uyardı, seçim öncesi ve sonrasındaki suni hareketlerin TL’ye olan güveni azaltmayacağını savundu.

Haberin Devamı

YEREL seçime günler kala döviz kurlarında yaşanan dalgalanmayı değerlendiren Antalya iş dünyası, spekülatif hareket uyarısında bulundu. Hürriyet’e konuşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Döviz borcu olan şirketler elbette bir takım alım satımlar gerçekleştiriyor. Ancak şahıslar bu süreçten kesinlikle uzak durmalı” dedi.

TL’YE GÜVENİN ZARAR ETMEYİN

UZUN SOLUKLU OLMAZ

31 Mart sonrası dövizin yükseleceğine yönelik beklentilerin olduğuna dikkati çeken Çetin, “İş dünyası olarak bizim böyle bir beklentimiz yok. Buna rağmen suni çıkışları dikkate alarak birtakım hareketler içine girenler çok ciddi zarara uğrayabilir. Bu süreçte dolar yükselse bile bu ivme uzun soluklu olmayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

TL’YE GÜVENİN ZARAR ETMEYİN

SERT HAREKET BEKLEMİYORUZ

Gerçek dolar kurunun 5.20-5.30 bandında seyrettiğini kaydeden Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, şöyle dedi: “İş dünyası seçim sürecini maalesef derinden hissediyor. Bize göre seçim bayram havasında geçmeli. Siyasilerin söylemleri de bu yönde olmalı. Çünkü anlık zararların telafisi yıllar sürebiliyor. Seçimden sonra sert hareketler beklemiyoruz. Olursa da spekülatif müdahaleler nedeniyle olur.”

TL’YE GÜVENİN ZARAR ETMEYİN

BAŞARILI OLAMAYACAKLAR

2019 yılına umutla başladıklarını belirten Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, “Turizm rakamlarına baktığımızda umudumuz daha da artıyor. Olumlu havaya rağmen seçim dönemini kullanarak suni dalgalanmalar yaratanların başarıya ulaşamayacağını düşünüyoruz. Bu hareketler seçime yönelik ve asla kalıcı olmayacaktır” dedi.

TL’YE GÜVENİN ZARAR ETMEYİN

DEDİKODUYA İNANMAYIN

Haberin Devamı

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Sadi Kan, “Tedirgin olmaya gerek yok. Yatırımcı yatırım planlaması yaparken doğru kaynakları dikkate almalı, sağlıksız bilgilere yönelmemeli. Dedikodular üzerinden hareket edilirse ortaya ciddi zararlar çıkabilir. Halkımız bilinçle hareket etmeli.”

İSTİKRAR KORUNUR

TL’YE GÜVENİN ZARAR ETMEYİN

Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Akın Tabaklar: “Bize göre iç piyasadan kaynaklanan bir takım hareketlenmeler söz konusu. O yüzden bu yükseliş geçici. ‘Seçimden sonra dolar fırlayacak’ tahmini akılcı değil. Seçime kadar çok ciddi hareket yaşanmadığı takdirde seçimden sonra da istikrar korunacaktır.”

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizdeki dalgalanma sürecini yorumlayıp şu uyarıyı yapmıştı: “Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!