THY ANTALYA’YI ‘UÇURACAK’

Güncelleme Tarihi:

THY ANTALYA’YI ‘UÇURACAK’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 11:30

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ”Direkt Turizm Hamlesi” projesi kapsamında THY, Antalya’dan 13 dış uçuş noktasına haftada 41 sefer yapacak. Turizmcilere seslenen Vali Karaloğlu, kışın uçakların boş uçmaması için herkesi bu projeyi topyüken sahiplenmeye davet etti.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ülkeye gelen nitelikli turist sayısını artırmak için başlattığı ”Direkt Turizm Hamlesi” projesi için harekete geçildi. Türk Hava Yolları (THY) Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Ahmet Olmuştur, THY’nin proje kapsamında Türk turizminin başkenti Antalya’dan 13 dış uçuş noktasına haftada 41 sefer düzenleyeceğini açıkladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Geleneksel AKTOB Buluşması’nın konuğu Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Ahmet Olmuştur oldu. Etkinliğe Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile çok sayıda turizmci katıldı.

THY ANTALYA’YI ‘UÇURACAK’

YENİ SEFERLER BAŞLIYOR
Antalya’nın hizmet kalitesi ve tesisleri bakımından dünya standartlarının oldukça üzerinde olduğunu, bu nedenle Antalya’yı çok önemsediklerini dile getiren Ahmet Olmuştur, “Antalya’ya yaptığımız direkt uçuşların sayısını 2019’da artırma noktasında bir irade gösterdik. 2019 yılında doğrudan uçuş noktalarımız yeni noktalar ilave ediyoruz. 13 tane uçuş noktasına haftada 41 seferimiz olacak” dedi. Geçmişte Rusya haricinde kış aylarında Antalya’ya direkt seferleri durdurduklarını dile getiren Olmuştur, “Bu sene öyle yapmayacağız. Sizin de desteğinizle seferlerimize devam edeceğiz. Rusya’nın Moskova ve St. Petersburg kentleri ile Almanya’nın Berlin ve Dusserdorf şehirleri ve Cidde’den seferler kışın da devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

THY ANTALYA’YI ‘UÇURACAK’

VALİ’DEN SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI
Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, yıllardır THY’nin Antalya’ya bakışını değiştirmesini, kaynak pazarlardan Antalya’ya direkt uçuşlar koymasını istediklerini belirterek, “Bunu geçen sene sınırlı şekilde yaptık, meyvesini aldık. Bu sene Kültür ve Turizm Bakanımız thy Genel Müdürü ile direkt uçuş konusunda protokol imzaladı. Süreç bu noktaya geldi. THY elini taşın altına koyuyor” dedi. THY’nin sefer sayısını daha da artırmasında turizmciler başta olmak üzere herkese büyük görev düştüğünü belirten Karaloğlu şöyle konuştu:
“Bu destinasyonları büyütmek kalıcı hale getirmek bizim elimizde. Eğer bir sene sonra THY bu sayıyı 25’e çıkaramıyorsa kabahati dönüp onlarda arayamayız. O zaman bu salonda olan ilin valisi, belediye başkanı, turizmcisi olarak problemi kendimizde aramalıyız. THY kollarını açtı bize doğru geliyor. Biz de kollarımızı açıp THY doğru koşarsak nitelikli turiz getirebilirsek. Bu uçaklar dolu dolu gelsin thy zarar etmesin kar etsin. Bizim de 13 hattan memnunuz bunu 30’a çıkarın deme şansımız olsun. Onun için Antalya’nın ve sektörün meseleye sahip çıkması lazım. Sahip çıkmazsanız geriye gider, yazık olur.”

Haberin Devamı

AVRUPA’NIN BAŞKENTİ OLABİLİRİZ
AKTOB Başkanı Erkan Yağcı da Antalya’nın 900 tesisi ve hizmet kalitesi ile sadece Türkiye’nin turizm başkenti değil, Avrupa’nın da turizm başkenti olma yolunda ciddi adımlarla ilerlediğini söyledi. THY yetkililerine seslenen Yağcı, “Antalya’nın bu iki önemli özelliği ile dünyanın önemli kentlerinden biri. Genel stratejinizi kurgularken Antalya’yı politikanıza koymanız gerekiyor. Sadece Antalya’da 600 bin yatak kapasitemiz var. Tüm destinasyonlarda direkt kitleyi buraya getirebiliriz” dedi.

ASPENDOS’U SAHİPLENİN
Harcama kapasitesi yüksek turist profili kente çekmek için çalıştıklarını da dile getiren Yağcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Antalya’daki kültür varlıklarının ön plana çıkarılması sayın valimizin önderliğinde gerçekleşti. 2019 yılı Perge Yılı’ydı. 2019 yılı Aspendos Yılı ilan edildi. Biz de Aspendos Yılı ile ilgili kurumsal kimlik çalışması yaptık. Aspendos’u yapacağınız tanıtım çalışmalarında kullanmanızı istiyoruz. Bu projenin başarısı hepimiz sayesinde olacak. Bu projeyi sahiplenmemiz gerekiyor. Biz nisan veya mayıs ayında sezon açılışını Aspendos’ta yapacağız. Tüm yıla yayılacak etkinlikleri de orada gerçekleştirme noktasında çalışmalarımız olacak.”

Haberin Devamı

KARALOĞLU’NDAN PERGE SİTEMİ
2018 yılının turizmde çok iyi geçtiğini, 2019 ile ilgili de büyük beklentileri olduğunu ifade eden Karaloğlu, turizmcilere bir sitemi olduğunu söyledi. Geçen sene Antalya’da Perge yılı ilan ettiklerini dile getiren Karaloğlu, şöyle dedi:
“ Bu salondaki bir çok arkadaşın katkısı oldu. Onlara teşekkür ediyoruz. Fakat sektörün çoğundan destek göremedik arkadaşlar. Bunlar iş olsun diye yapılan etkinlikler değil. Kent markasını, bilinirliğini, kentteki turizm çeşitliliğini artıracak etkinlikler. Hep güneş kum ve deniz üçgeninden çıkalım demiyor muyuz. Turizmi çeşitlendirelim istiyoruz. En önemli başlığımız kültür ve tarih. Ama 2018 perge yılı oldu sektörden istediğimiz desteği alamadık. Bu sene 2019 Aspendos yılı dedik. Eğer kullandığınız materyallerde Aspendos Yılı’nı hala kullanmıyorsanız neylesin Sultan Mahmut neylesin ilin valisi neylesin sivil toplumu. Değerli arkadaşlar biz ortak hedefe güç birliği yaparak varabiliriz.”

BAKMADAN GEÇME!