‘SİZ EVDE KALIN BİZ GÖREVDEYİZ’

Güncelleme Tarihi:

‘SİZ EVDE KALIN BİZ GÖREVDEYİZ’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2020 09:17

Koronavirüs salgınına ilişkin kent genelinde alınan önlemlerin tüm detaylarını Hürriyet Akdeniz’e anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşa ‘evde kalın’ çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

DÜNYADA küresel bir sorun haline gelen koronavirüse karşı alınan önlemlere her geçen gün yenileri eklenirken kent genelinde de kurumların iş birliğiyle oluşturulan yardım noktalarında çalışmalar hızla sürüyor. Bu zorlu süreçte izledikleri yol haritasının ayrıntılarını paylaşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalyalılara ‘Siz evinizde kalın, biz hizmetinizdeyiz’ mesajı verdi.

‘SİZ EVDE KALIN BİZ GÖREVDEYİZ’

İLK İŞ KRİZ MASASI OLUŞTURMAKTI
Pandemi sürecinin ilk gününden itibaren yaptıkları çalışmaları Hürriyet’e anlatan Başkan Böcek, “Koronavirüs salgını ortaya çıktığında ilk işimiz bir kriz masası oluşturmak oldu. Hastalıktan korunmak için vatandaşlarımıza korona virüsünün ne olduğunu, nasıl bulaştığını ve korunma yöntemlerini anlatan broşürler dağıtıldı. Sosyal medyamız ve bilboardlarda da konuyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmaları yaptık. Salgın nedeniyle maalesef can kayıpları artmaya devam ediyor. Biz de bu kötü günleri atlatmak için hijyenden gıdaya her alanda var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER UZAK MESAFEDEN
Pandemi koşulları nedeniyle tüm randevularını iptal ettiğini söyleyen Başkan Böcek, çalışırken aldığı kişisel koruyucu tedbirleri ise şöyle sıraladı: “Benimle birlikte daire başkanı arkadaşlarımın tamamı da görev başında. Belediyede sınırlı sayıda kadroyla sosyal mesafeyi koruyarak görevi sürdürüyoruz. Koronavirüse karşı maskeden dezenfektana tüm önlemlerimizi aldık. Makamda görüşmelerimi telefon ya da internet üzerinden yapıyorum. Bazen de ekibime evden ulaşıyorum. Yapılması gerekenleri görüntülü olarak konuşuyoruz.”

İHALELERİ DURDURDUK, SAHADAYIZ
Antalya Valiliği başkanlığında kurulan İl Pandemi Koordinasyon Kurulu ve Vefa Sosyal Destek Grubu’nda da yer alarak kurumlarla koordinasyon halinde çalıştıklarına değinen Böcek, “Gece gündüz sahada elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. 14 Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) şubesinde ekiplerimiz kendi bölgelerindeki gruplarla işbirliği içerisinde ve kaymakamlıklarla koordineli çalışıyor. Gazipaşa’dan Kaş’a her ilçeye yardım götüren bir aracımız ve 22 personelimiz var. Bizim ayrımız gayrımız yok. Zorunlu olanlar dışında Belediyenin bütün ihalelerini durdurduk. Tüm gücümüzü sahadaki çalışmalara verdik” dedi.

Haberin Devamı

‘SİZ EVDE KALIN BİZ GÖREVDEYİZ’

DAYANIŞMA PLATFORMU DEVREDE
Her hafta 11 büyükşehir belediye başkanıyla telekonferans yaparak illerde yapılanlar konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Ortak kararla başlattığımız bağış kampanyalarıyla her kesimin ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi hedeflelemiştik. Cumhurbaşkanımız böyle bir kampanyanın tek elden ilerlemesi gerektiğini söyledi. Ben hayatım boyunca büyüklerime saygıda kusur etmedim. Bu düşünceyle Dayanışma Platformu’nu oluşturduk” şeklinde bilgi verdi.

TEMİZLİK EKİPLERİNİN GECE MESAİSİ
Antalyalıların uykuya daldığı gece saatlerinde temizlik ekiplerinin caddelerin ve sosyal alanların temizliğine başladığını kaydeden Böcek “Halkın toplu olarak kullandığı ulaşım araçları, tramvay ve duraklara yönelik dezenfekte çalışmaları düzenli olarak sürüyor. Kent merkezinde 2 bin kapalı durağın temizliğini yaptık ve rutin olarak devam ediyoruz. Belediye hizmet binamız başta olmak üzere, Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü gibi vatandaşların yoğun kullandığı kamu kurumlarımızın bin 224 hizmet ünitesi ve 818 camide detaylı temizlik yaptık. Çalışmalar rutin olarak devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

İŞ DÜNYASIYLA DAYANIŞMA PLATFORMU
Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi süresince toplam 2 bin 536 vatandaşa gıda ve nakti yardım yaptıklarını açıklayan Başkan Böcek, “Kendi kaynaklarımızla hizmete başladıktan sonra iş dünyasından Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), esnaf odaları, SİAD’lar ve hayırseverlerimizin katıldığı bir dayanışma platformu oluşturduk. 65 yaş ve üstü evde yalnız yaşayan hemşehrilerimizin sorun ve isteklerinin çözümü için Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi’nin (ABİM) 444 94 20 numaralı hattını hizmete soktuk.

EVLERE YEMEK, HASTANELERE MEYVE
Böcek, gıda hizmetiyle ilgili şöyle bilgi verdi: “Dezavantajlı gruplara belediyemize müracaat etmeleri halinde yemek ve gıda malzemesi yardımında bulunuyoruz. Antalya’da sokakları sağlıklı tutabilmek için kağıt toplayıcılığını bir süreliğine yasakladık. Evsizlerle birlikte barınma ihtiyacı olan kağıt toplayıcılarını da ağırlıyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Engelli hizmet birimlerimiz de haftanın 7 günü hizmete başladı. Sağlık çalışanları için evlerine sıcak yemek hizmeti başlatıldı. Sağlık çalışanları için hastanelere meyve ve ulaşımları için ücretsiz servis desteği sağladık.”

Haberin Devamı

ANTALYALILARA 150 BİN MASKE
ATASEM atölyelerinde şimdiye kadar üretilen 150 bin maskenin dağıtıldığını duyuran Muhittin Böcek, ulaşıma yönelik çalışmalardan da bahsetti: “Toplu ulaşım araçlarına maskesiz binişi yasakladık. Ulaşım araçlarımızda ve duraklarda mobil ekibimiz ücretsiz maske dağıtıyor. Şoförlerimiz vatandaşlarımıza maske ile ilgili bilgilendirme yapacak, maske takmayanlar ulaşım araçlarına alınmayacak. Ayrıca toplu taşıma araçlarının bulunduğu duraklara da el dezenfektanı yerleştirildi. Sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş altı gençlerimizin de ulaşım kartlarını geçici süreyle kullanıma kapattık.”

KİMSENİN SUYU KESİLMEYECEK
Vatandaşların ‘Evden çıkmayın’ uyarılarına uyup işlerini evlerinden yapabilmelerine imkan tanıyacak düzenlemeleri de hayata geçirdiklerini aktaran Böcek, “Hijyenin son derece önemli olduğu bu süreçte hiçbir abonemizin sularını kesmeme kararı aldık. 10 bin 150 vatandaşımızın su kesim işlemleri ertelendi, suyu kesilen 27 bin 200 vatandaşımızın su bağlantısı tekrar açıldı. Sayaç okuma ve dağıtım işleri nisan ayı boyunca geçici olarak durduruldu. Tüm abone grupları için nisan ayı okuması yapılmadan, şubat ve mart aylarının tüketim ortalamasının yüzde 80’i oranında faturalandırma yapılacak” dedi.

SEVİMLİ DOSTLARA YARDIM ELİ
Sokak hayvanları için özel bir tim oluşturduklarını anlatan Başkan Böcek, daha önce 100 olan besleme noktası sayısını bu süreçte 250’ye çıkararak 3 ton mama dağıttıkları açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!