Savcı 18 yıl istedi

Güncelleme Tarihi:

Savcı 18 yıl istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2019 10:27

Alanya’da ailesi ile birlikte tatil yapan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan O. S. S. hakkında düzenlenen iddainamenin detayları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

KAMERA YAKALADI
ANTALYA’nın Alanya ilçesine tatil için gelen Rus çiftin 6 yaşındaki kızları Amalia’ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 3 çocuk babası O.S.S. hakkında açılan davada nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları gerekçe gösterilerek 18 yıl hapsi istendi. Şanlıurfa’da imam olarak görev yapan O.S.S., 19 Ağustos günü Alanya’da kaldığı otelde yaşanan olayla ilgili tutuklanmasının ardından Harran Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.
KÜÇÜK KIZ ANNESİNE ANLATTI
Olay 19 Ağustos günü sabah saatlerinde yaşandı. Saat 9.00 civarında otelin yakınındaki bir alışveriş merkezine giden Rus çift, 6 yaşındaki kızları Amalia’yı otelin lobisinde bıraktı. 20 dakika sonra alışverişten dönen çift, kızlarını da alarak plaja gitti. Küçük kız plajda annesine ağrıları olduğunu ve sürekli tuvalete gitmek istediğini söyledi. Annesi sebebini sorunca otelde birinin kendisini odasına götürdüğünü ve cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Çift bunun üzerine hemen otel yetkililerine başvurdu. Yetkililer asansör kamerasından tam o saatlerde otelde kalan bir adamın küçük kızı elinden tutarak odasına götürdüğünü saptadı. Adının O.S.S. olduğu belirlenen şahsın yaklaşık 10 dakika sonra küçük kızla odadan çıkarak asansöre bindiği anlaşıldı.
KAMERA KAYITLARINDA TESPİT EDİLDİ
Amalia, şüphelinin kendisini kalmakta olduğu otelin 5’inci katındaki odaya rızası olmadan götürdüğünü vurgularken, dosyada şu detaylara yer verildi: “Olay yeri kemara kayıtları incelendiğinde, mağdurun otelin lobi katından tek başına asansöre binerek 5’inci kata çıktığı, asansörden indikten birkaç saniye sonra şüphelinin eli ile mağduru çağırdığı, mağdurun şüphelinin yanına gitmesi üzerine şüphelinin mağdurun elinden tutarak kendi odasına götürdüğü, burada yaklaşık 8 dakika kadar kaldıkları, ardından kız çocuğunun asansöre tek başına binerek aşağı indiği tespit edildi. Şüpheli savunmasında üzerine atılı suçu kabul etmedi.”
MAĞDURUN ANLATIMI TUTARLI
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede ise şöyle dendi: “Şüphelinin mağdur çocukla yaklaşık 10 dakika kadar kendi odasında yalnız kaldığının tespit edilişi ile mağdurun beyanlarına itibar edilerek şüphelinin üzerine atılı cinsel istismar eylemini gerçekleştirdiği kanaatine varıldı. Nitelikli cinsel istismar suçunu ve yaşı küçük mağdurun rızası hilafına elinden tutulup çekiştirilerek yani cebren şüphelinin odasına götürülmesi eylemi nedeni ile nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlediği yönünde kamu davası açılabilmesi için yeterli somut delillerin elde edildiği anlaşıldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!