SANDIĞA GİDEN MAĞDUR OLMAYACAK

Güncelleme Tarihi:

SANDIĞA GİDEN MAĞDUR OLMAYACAK
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2019 10:27

YSK’nın İstanbul’da aldığı seçim yenilenme kararı hem tatilcileri hem de sezona hızlı giriş yapmayı isteyen Antalyalı sektör temsilcilerini harekete geçirdi.

Haberin Devamı

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlık seçiminin yenilenmesi kararı, Antalyalı turizmciyi harekete geçirdi. Kararla birlikte yurt içi tatil rezervasyonlarının akıbetinin ne olacağı konuşulurken, Hürriyet’e konuşan Akdeniz Turist Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, plan değişiklikleri için yeteri kadar süre olduğunu söyledi. Yağcı, şöyle devam etti: “Operatörler, oteller, uçak şirketleri mağduriyet yaşanmaması için tüm önlemleri alıyor. O yüzden 23 Haziran öncesi ve sonrasında sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ramazan Bayramı’nda oteller dolu olacak diyebiliriz. Yaz sezonu rezervasyonlarını da önümüzdeki süreçte daha net göreceğiz.”

GÜNLÜK DEĞİŞİMLER OLABİLİR
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ise seçim kararının ardından sektörde ciddi bir hareketlenmenin dikkat çektiğini vurgulayarak, “Gerek havayolu şirketleri gerekse büyük tur operatörleri ve işletmeler bu konuya çok duyarlı davranıyor. Yani bir anlamda tüm sektörler ortak bir hareket içinde. Tüm bu sürecin turizm sezonuna olumsuz değil, aksine pozitif etki edeceğini düşünüyorum. Seçim haftasına ilişkin günlük değişiklikler elbette olacaktır. Ramazan Bayramı ile birlikte yoğunlaşacak olan yaz sezonu bu yıl çok daha güzel geçecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

İPTAL ORANI YÜZDE 10
Seçimle çakışan rezervasyonlarla ilgili hızlı dönüşler aldıklarını kaydeden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Seyahat acenteleri, rezervasyon yaptıranları zarara uğratmadan tarih ötelenme ya da iptal işlemlerini gerçekleştiriyor. Seçim tarihiyle çakışan tatil rezervasyonlarına ilişkin yüzde 90 başvuru geldi. Gelen başvuruların yüzde 90’ı tarih değişikliği, yüzde 10’u da iptal. Talepler sorunsuz çözülüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir problem yok. Herhangi bir seyahat acentasının bu uygulamanın dışında kalması durumunda da seyahat sigortası devreye girecek” dedi.

TATİLCİNİN YASAL HAKKI VAR
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hiçbir paydaşın mağdur olmaması için harekete geçildiğini vurgulayarak şu bilgileri verdi: “Seçim gününe rezervasyon yaptırmış olanlar ya tarih değişikliği ya da iptal başvurusunda bulunacak. Fark olacaksa dışarıdan telafi edeceğiz. Bu konuda tatilciyi mağdur etmeyeceğiz. Rezervasyon tarihine son bir ay kalaya kadar zaten tatilciler hiçbir fark ödemeden gerekli değişikliği yapabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!