ÖNYARGILARI YIKAN BAKIŞ

Güncelleme Tarihi:

ÖNYARGILARI YIKAN BAKIŞ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2022 11:05

Uluslararası İpekyolu Film Festivali’nde Uluslararası Jüri Özel Ödülü’nün sahibi olan Metamazon Belgeseli, bugün Antalya seyircisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

SİNEMA ve Televizyon Eser Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İpekyolu Film Festivali’nde Uluslararası Jüri Özel Ödülü’nün sahibi olan Metamazon Belgeseli, bugün Antalya seyircisiyle buluşacak. Antalya’da Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu’nda gerçekleştirilecek gösterimden sonra filmin yönetmeni Can Adiloğlu ile söyleşi yapılacak. Söyleşinin ardından, Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Dr. Asuman Kaplan Algın ile ‘Meume Kanserine Bir Bakış’ konulu sunumlar gerçekleştirilecek.

‘İYİ Kİ KANSER OLMUŞUM’
Film, kendisi de bir hasta olan Metastatik Meme Kanseri Derneği Başkanı Canan Perdahlı’nın renkli yaşamı üzerinden hastalığı eğlenceli, pozitif, hasta bakış açısından ele alıyor. Filmde, Metastatik Meme Kanseri (MMK) teşhisiyle hayatı altüst olan Canan Perdahlı, hayatta yapmadığı her şeyden pişmanlık duyup kalan yaşamında bütün istediklerini yapmaya karar veriyor. Yakaladığı hayat sevinciyle “İyi ki kanser olmuşum” diyerek Türkiye’nin ilk MMK derneğini kuran Canan, olağandışı bir şekilde hastalıkla yılları deviriyor. Adana Altın Koza Film Festivali’yle eylül ayında gösterimlerine başlanan belgesel, ilk defa Antalya seyircisine sunuluyor. Film, yabancı izleyiciler için İngilizce altyazıyla gösterilecek.

ODAĞINDA YAŞAM VAR

Haberin Devamı

İzleyiciye eğlenceli, keyifle izlenen, güldüren ve duygulandıran bir belgesel izleteceklerini belirten Can Adiloğlu, “Metamazon, doktor, psikolog görüşleri olmadan, tamamen hasta bakış açısıyla, hastalığı değil, yaşama sıkı sıkı sarılmayı anlatan bir belgesel. Kanseri korkutucu bir hastalık olarak göstermeden, odağına ölümü değil, yaşamı konu alan bir yapım. Bu açıdan hem kanser hastaları açısından olumlu bir örnek olabilecek, hem de kanserin adını dahi duymaya çekinenleri bile içine çekebilecek bir film olacağına inanıyorum” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!